Celo odeljenje sakupljalo čepove

Učenici OŠ „Desanka Maksimović" u akciji "Čepom do osmeha".

0
1148

Redakciju „Nedeljnih novina“, krajem protekle nedelje posetili su učenici trećeg jedan odeljenja, OŠ „Desanka Maksimović“ iz Bačke Palanke.


Razlog njihove posete bili su čepovi koje su sakupljali i doneli ih u redakciju. Akciju sakupljanja čepova, inicirala je njihova učiteljica Ljiljana Kovačević koja je učenicima objasnila njen značaj. Jedanaest devojčica i deset dečaka (nedostajao je jedan dečak) doneli su čepove, uz iskrenu želju da na taj način pruže pomoć onima kojima je ona potrebna.

„Od učiteljice, ali i naših ukućana, saznali smo da sakupljanjem čepova, pomažemo deci koja imaju zdravstvene probleme. Upravo to je i glavni razlog što je svako od nas, uzeo učešće u ovoj akciji. Neko je doneo manje, neko više čepova, ali je važno da smo svi dali svoj udeo. Nastavićemo i dalje sa ovom akcijom i sigurno ćemo doći još koji put“, naglasio je tokom boravka u Nedeljnim novinama, Boris Mandić, jedan od najaktivnijih učesnika ove akcije u svom odeljenju.

Tokom kraćeg boravka u novinama, učenici su se upoznali sa radom urednika i novinara, kao i sa izdavanjem ovog glasila koje izlazi duže od pola veka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here