Članovi pozorišta gostovali u Kulpinu / Divadelní ochotníci hosťovali v Kulpíne

Publika je više puta tokom predstave glumce iz Pivnica nagradila aplauzom.

1273

KULPIN: U nedelju 22. oktobra u Kulpinu je održan tradicionalni seoski kirbaj.


Vrhunac ovog svečanog dana bila je večernja pozorišna predstava u Domu kulture. Zahvaljujući saradnji između KUD Zvolen i AP Janka Čemana mnogobrojna publika je sa velikim interesovanjem pratila pozorišnu predstavu Samuela Gašperca „Devojčica koja je pisala“, u režiji Katarine Miškovic-Hitzinger.

Iako je u predstavi obrađena teška tematika drugog svetskog rata o progonu Jevreja, posmatrana očima devojčice Ane Frank, publika je više puta tokom predstave glumce iz Pivnica nagradila aplauzom.

Ana Frank živela je u Holandiji, a o svom životu, o životu svoje porodice i sudbinama drugih jevrejskih porodica pisala je u svom dnevniku. Kratke koncizne scene iz ratnog perioda ostavile su snažan utisak na pubiliku.

 


 Divadelní ochotníci hosťovali v Kulpíne

Nedeľa 22. októbra bola v Kulpíne dňom tradičného dedinského kirvaja.

Vyvrcholením tohto sviatočného dňa bolo večerné divadelné predstavenie v sále Domu kultúry. Pozoruhodný počet divákov si vďaka spolupráci kulpínskeho KUS Zvolen a pivnického OD Janka Čemana so záujmom pozrelo divadelnú hru Samuela Gašperca Dievča, ktoré písalo v réžii Kataríny Mišíkovej-Hitzingerovej.

Hoci je v predstavení spracovaná ťažká tematika druhej svetovej vojny a prenasledovania Židov pozorovaná očami dievčiny Anny Frankovej, žijúcej v Holandsku, ktorá o svojom živote, o živote svojej rodiny a osudoch iných židovských rodín písala vo svojom denníku, obecenstvo počas predstavenia pivnický herecký súbor neraz odmenilo potleskom.

Krátke výstižné scény z vojnových čias silno zapôsobili aj na kulpínske obecenstvo.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here