Pokrajina ulaže u unapređenje komunikacije između opštine i građana

Građani će moći da učestvuju u upravljanju poslovima u javnom sektor.

687

Lokalne samouprave u Vojvodini imaju šansu da poboljšaju komunikaciju s građanima, kako u komunalnom sektoru, tako i u svim drugim sferama u kojima rade uslužni centri svake opštine ili grada.


Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je konkurs za sufinansiranje projekata za unapređenje radnih i upravljačkih kapaciteta u lokalnim samoupravama u Vojvodini.

Svaka opština koja bude odabrana na konkursu dobiće maksimalno 350.000 dinara i rok od tri meseca da ih iskoristi za unapređenje nekog vida uslužne delatnosti, administracije i drugih usluga koje se obavljaju u svakoj lokalnoj samoupravi.

Ukupan iznos koji je sekretarijat opredelio na ovom konkursu je 3,5 miliona dinara.

Jedan od napredaka koji sekretarijat očekuje od jedinica lokalne samouprave je da poboljšaju komunikaciju s građanima u komunalnom sektoru, te da se reakcija lokalnih čelnika svede na najviše 48 sati od prijave. Takođe, sekretarijat traži da se razvije efikasan mehanizam učešća građana u upravljanju poslovima u javnom sektoru.

Sekretarijat će sufinansirati projekte lokalnih samouprava i to do iznosa od najviše 85 odsto ukupne vrednosti projekta, što znači da je na opštinama da same obezbede ostatak sume. Da bi grad mogao da učestvuje, mora skupštinskom odlukom da opredeli određenu sumu za svoj projekat.

Na konkursu mogu da učestvuju i partneri lokalnim samoupravama, a koji mogu biti i druge opštine.

Rok za podnošenje prijave na konkurs je 10. novembar.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here