Dan škole „Vuk Karadžić“

0
644

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci osnovana je 1996. godine spajanjem dve škole. Ime nosi po reformatoru srpskog jezika, sakupljaču narodnih umotvorina i piscu prvog rečnika srpskog jezika, Vuku Karadžiću. Dan škole obeležava se 8. novembra nizom aktivnosti u kojima učestvuju svi učenici i zaposleni u školi tokom cele nedelje.

O aktivnostima koje su ovim povodom u školi imali cele nedelje i proslavi Dana škole više nam je rekla direktorka škole Sanja Ralić.

„Dan škole, kao i svake školske godine obeležavamo kroz brojne aktivnosti koje se realizuju tokom cele nedelje od 4.11. kada je Društvo nastavnika istorije organizovalo takmičenje u znanju iz istorije do danas, 10. novembra.

U ponedeljak 6.11. imali smo izložbu „Stara stilizovana slova“ i sadnju cveća za šta su bili zaduženi učenici od prvog do četvrtog razreda zajedno sa svojim učiteljima.

U utorak smo imali literarno-likovni konkurs koji je ove školske godine raspisan na temu o prosvetnim radnicima („Moja učiteljica“ je jedan od naslova), gde su literarni konkurs rešavali učitelji, a od 5. do 8. razreda nastavnici srpskog jezika.

Likovni konkurs od 1. do 8. razreda rešavao je nastavnik likovnog. U okviru tog dana imali smo i postavku o penzionerima, bivšim nastavnicima ove škole koje smo pozvali da donesu
svoje fotografije i daju svoje izjave na temu „Da li bi ponovo bili prosvetni radnici“. Učiteljica Svetlana Lačanski i nastavnica Ljiljana Milošev su napravile postavku sa plakatima.

Dan škole 8. novembar, obeležen je kroz sportske aktivnosti za učenike 5. razreda – Vukova olimpijada – takmičenje u košarci, odbojci i malom fudbalu, u organizaciji stručnog veća fizičkog vaspitanja.

Kviz iz istorije srpskog jezika i opšte kulture za učenike 7. i 8. razreda u organizaciji stručnog veća srpskog jezika i Naučni čas u organizaciji stručnog veća fizike, hemije i tehničko-informatičkog obrazovanja, gde su bili predstavljeni razni ogledi i eksperimenti. U 16h imali smo svečanu priredbu, nakon koje je bila zakuska i druženje u biblioteci škole.

U četvrtak, 9. novembra nastavili smo obeležavanje Dana škole zamenom uloga nastavnik – učenik, gde su učenici bili nastavnici, a nastavnici učenici, a sve u organizaciji đačkog
parlamenta. Juče smo, u organizaciji stručnog veća razredne nastave imali maskembal pod nazivom Stara i nova zanimanja, gde su učenici od 1. do 4. razreda predstavili razna zanimanja defileom u holu škole.“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here