Čelarevo: Održani Lenkini dani

0
339

U Kulturnom centru Čelarevo, u subotu, 11.11.2017. godine, održana je manifestacija „Lenkini dani“ u organizaciji književnog kluba „Lenka Dunđerski“ iz Čelareva.


Ovo je druga po redu pesička manifestacija u Čelarevu, više o manifestaciji  i ideji nastanka rekla nam je Bojana Kovačević Gerašimovska,članica KK „Lenka Dunđerski“.

-Prva manifestacija je bila krajem jula meseca ispred dvorca Dundjerski gde smo održali Lenkino pesničko veče. Bilo je oko 60 vernih pratilaca pesničkog pera. Ovo je druga manifestacija s razlogom se održava u novembru, jer smo posebno vezani za ovaj mesec u kom se desilo rođenje i smrt Jelene Lenke Dundjerski. Naš književni klub „Lenka Dundjerski“ sa ponosom nosi Lenkino ime. Naša Lenka je obožavala poeziju i volela je da piše i da prevodi dela Šekspira, i iz tog razloga mi drugu godinu za redom održavamo ovu manifestaciju. Svake godine ona je sve više posećenija i to nam je podstrek da nastavimo sa ovom idejom.

Ove godine preko120 ljudi je ispratilo ovu manifestaciju koju je podržala i Opština Bačka Palanka – kaže Bojana. 

Fotografija korisnika Nenad Neša Živkov

– Na ovaj način odajemo počast porodici Dunđerski koja je bila lider u svoje vreme u našem selu, i vraćamo sećanje na njih kroz ovakve manifestacije, ističe Bojana.

Gosti manifestacije su bili KK Dis, klub klasične gitar Akord, KUD Petar Kočić, KUD Zvono, zaposleni Biblioteke Petar Kočić u Čelarevu. I manifestaciju je uveličao specijalni gost iz Tratenika dramaturg i pisac za decu – Miloš Šika Milošević.PODELI
Prethodni tekstTop 50 najboljih filmova svih vremena
Sledeći tekstKoliko građane Srbije košta to što privatizacija nije okončana?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here