Književno druženje sa Nevenom Džaja

U Kulturnom centru u Bačkoj Palanci

1055

U prisustvu četrdesetak ljubitelja pisane reči, u subotu 4. novembra je u Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka održano lepo književno veče sa Nevenom Džaja.


BAČKA PALANKA: Tom prilikom su predstavljena dela rođene Rumljanke, koja već 35 godina živi i radi u Austriji. Želja za pisanjem se kod Nevene Džaja javila još u detinjstvu kada je objavljivala pesme u „Dečijim novinama“. Oduvek je želela da napiše jednu knjigu, a na kraju ih je napisala puno i, kako sama kaže, pisaće sve dok ne shvati da je ispričala celu svoju životnu priču.

Književno druženje je otvorio predsednik KK „DIS“ Nenad Neša Živkov koji je, osim njene biografije, predstavio i svih četrnaest naslova knjiga ove književnice, glumice, dramske spisateljice.

Nevena Džaja je počela da piše o sebi i svom životu, a kasnije i o sudbinama drugih ljudi. Putujući svetom upoznala je mnoge sudbine naših ljudi i to je slikovito prenela u svoje knjige. Njena priča o osećanjima, zaljubljenosti, ushićenjima, usponima i padovima poziva ljude da se vrate jedinim pravim životnim vrednostima, ljubavi, humanosti i veri.

Nevena Džaja je objavila 14 knjiga među kojima su najpoznatije „Stranac u svojoj zemlji“, „Izgubljeni u vrtlogu života“, „Ispovest jedne sobarice“, „Sremica i general“ i druge.

A otkud Nevena Džaja iz Beča u Bačkoj Palanci?

„Moje knjige govore o istinitim ljudskim događajima, a jedina knjiga u kojoj ima komičnosti je delo „Sremica i general“, kako bi malo ljude oraspoložili i nasmejali, kratko je rekla Nevena Džaja.

Nakon Bačke Palanke, Nevena Džaja je svoja dela predstavila u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, ali i u Beču.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here