Dva zlata za Sky Steps na internacionalnom prvenstvu „Master Dance“

0
1965

SKOPLJE: Minulog vikenda u sportskoj dvorani Jane Sandanski je bačkopalanački plesni klub Sky Steps je u dve kategorije osvojio dve zlatne medalje na prestižnom internacionalnom „Master dence“ prvenstvu.

Monja Kuburović, trener ovih sjajnih plesača je prenela za BAP vesti svoje utiske sa ovog takmičenja.

O prvenstvu

„Master Dance“ je prestižno takmičenje među internacionalnim prvenstvima. Organizuje se pod pokroviteljstvom najpopularnije IDO plesne asocijacije (international dance organization). Ogroman je uspeh kada srpski plesači mogu da se predstave na IDO međunarodnim, evropskim ili svetskim prvenstvima.

Takmičenje se održavalo 10, 11. i 12. novembara u Skoplju. Veoma su retke situacije da se IDO prvenstvo odvija blizu naše države, što nam je posebno odgovaralo, jer smo se mnogo lakše i jeftinije organizovali.

O pozivu na prvenstvo

Lično nas je pozvao Trajče Petkovski koji je organizator ovog prvenstva. On je inače sudija na svetskim IDO prvenstvima i vođa jednog veoma uspešnog makedonskog kluba sa kojim imamo odličnu saradnju. Naša dva kluba su na jednom prvenstvu ušli u gala veče – top 20 koreografija (od preko 600 koreografija), a zatim su se na kraju borili 1 na 1 za apsolutnog pobednika. Od tada gajimo veliko poštovanje jedni prema drugima.

Nastup bačkopalanačkog Sky Steps-a

Na ovom međunarodnom prvenstvu smo učestvovali sa 2 koreografije. Predstavili su nas duo (Tara Žarković i Nera Santrač) i grupa (Tijana Trivunović, Ognjana Štrbac, Tara Vladić, Teodora Radovanov, Milica Đukić i Marija Jelić). Učestvovalo je oko 15-ak država (Rusija, Litvanija, Poljska, Grčka, Slovenija…). Ovo je veliko iskustvo za decu i podsticaj za dalji rad.

Dva zlata 

Žiri su činili 15 veoma poznatih imena u ovom sportu iz cele Evrope. U jakoj konkurenciji sa sjajnim plesačima osvojili smo dva zlata – i grupa i duo. Predstavili smo svoju državu, Bačku Palanku i klub u najlepšem svetlu.

Šteta što u našoj zemlji, ples kao sport nije dovoljno ispraćen, promovisan i popularan. Imali bismo čime da se ponosimo. Postoji još klubova koji su u nekoliko plesnih disciplina mnogo uspešni i kvalitetni.

Svi smo bili veoma emotivni na dodeli nagrada jer smo imali komplikacija u toku priprema, ali na sve se zaboravi kad nastupe euforija i zadovoljstvo koje je uvek pokretač energije i novih ideja.

O daljim planovima Sky Steps-a

Već u sledeću subotu smo na „Dance chalenge 2017“ takmičenju na kome sam i ja jedan od 5 članova žirija. Naš klub će predstaviti juniori u A klasi. Na takmičenju učestvuju klubovi iz Srbije i klubovi iz okolnih zemalja. Interesantno je što će se nadmetati plesači iz više plesnih stilova, a pobediće najbolji performans. Odmah dan nakon ovog takmičenja smo na „Dance Fest“-u koji traje 4 dana. Novi Sad ima tu čast da ugosti preko 3.500 plesača iz celog sveta. Nakon toga nas očekuje kup Srbija-Mađarska.

Iskoristila bih priliku da se zahvalim svojim trenerima Severini i Ivani. Roditeljima, krojačkom studiju Bella Dona, ABC art-u, našem DJ-u Strahinji. Zahvaljujući ovim ljudima sam još jednom, ideje iz mašte, pretvorila u dela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here