Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?

Serijal: Pitamo sugrađane (7).

1678

Veliki broj naših sugrađana šetajući gradom često primeti nešto što bi moglo biti bolje uređeno ili nedostaje, a Bačka Palanka kao grad zaslužuje da ima. Upravo zbog toga redakcija BaP vesti pokrenula je serijal na temu „Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?“ Ideja je da prikupimo predloge i izaberemo najbolje. Nadamo se da ćemo na ovaj način zainteresovati nadležne i podstaći na inicijativu. Serijal će izlaziti svake srede, a vaše sugestije možete slati na mail adresu  [email protected]


U Bačkoj Palanci se već dugi niz godina spominje pozorište, kao nešto što je našoj opštini neophodno. Veliki broj vas je upravo pozorište istaklo kao ono što Bačkoj Palanci najviše nedostaje. Sa tim se slaže i naša sugrađanka Vesna Tegeltija.

Pozorište i uređenije zelene površine

Vesna Tegeltija

„Često odem u bioskop da gledam pozorišne predstave i jednostavno to nije to, bioskopska sala je mala, a i sad je već u lošem stanju. Pozorište stalno spominjem, kad god mogu volim da kažem da mi ono najviše nedostaje“, kaže Vesna za BaP vesti.

Pored pozorišta, naša sugrađanka se osvrnula na čistoću i uređenost zelenih površina.

„Što se tiče smeća, to i nije toliko strašno, bar ne u centru grada. Problem su zelene površine koje se ne održavaju, i trava raste bukvalno do kolena, naročito kod mene na Sinaju. To ne samo što ružno izgleda, može da bude i opasno naročito za decu. Ja ne pamtim kad sam zadnji put videla da se ta trava kosi, a u njoj mnogi bacaju smeće, tako da to izgleda kao neka deponija“, dodala je Vesna.


Biciklističke staze najbotrebnije

Milan Dragičević

„Mislim da za biciklističke staze ima prostora i da to nije velika investicija, a saobraćaj će biti bezbedniji za sve – vozače, bicikliste, a i pešake. Kad idem sa ćerkom na Dunav, moramo gurati biciklove na stazi za pešake jer tuda zaista nije bezbedno voziti biciklo“, kaže naš sugrađanin Milan Dragičević.

On je dodao da je to dobro uređeno u Veterniku gde su biciklisti potpuno odvojeni samim tim se bezbednije kreću.

„Bavim se takvim poslom da sam stalno za volanom pa još kad su i biciklisti zajedno sa automobilima, kamionima i autobusima na putu, njihova i naša bezbednost je ugrožena, naročito u delu glavne ulice kod pijace“, rekao je naš sugrađanin.


Naša sugrađanka Marija Sabo kaže da joj najviše smeta što u zgradi u kojoj stanuje vrlo često nema vode.

Problem sa vodosnabdevanjem, loši prilazi plažama.

Marija Sabo

„U večernjim satima, kada nam je najpotrebnija, nemamo vodu. Baš u vreme kad imamo jeftiniju struju ne možemo to da iskoristimo da uključimo bojler ili mašinu za veš. Vodu plaćamo paušalno, a stanari nižih spratova imaju vodu, tako da mi plaćamo i ono što ne potrošimo“, rekla je naša sugrađanka.

Marija kaže i da je neophodno urediti obalu Dunava, šetalište i plaže. Prilazi našim plažama, pogotovo Tikvari su, kako kaže katastrofalni, i to bi trebalo sve preurediti.

 

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?(1)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?(2)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?(3)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?(4)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?(5)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?(6)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here