Školica za ruski jezik u Bačkoj Palanci (VIDEO)

"Nadamo se da će se deci dopasti ruski jezik i da će neki od njih odlučiti da nastave sa učenjem ruskog jezika".

1065

Pametna učionica ruskog jezika, otvorena je u vrtiću „Leptirić“ u Bačkoj Palanci. Ideja je da se unapredi nivo izučavanja i predavanja ruskog jezika u Republici Srbiji, a projekat realizuje „Ruska humanitarna misija na Balkanu“. Pametne učionice ruskog jezika, do sada su otvorene u Nišu i Kruševcu.


BAČKA PALANKA: „Savremeni program učenja ruskog jezika, namenjen je deci mlađoj od sedam godina. Za sada imamo zainteresovano četrdeset i dvoje dece, koja će u dogovoru sa svojim roditeljima, jednom nedeljno, besplatno pohađati časove ruskog jezika. Predavači će biti profesori sa Filozofskog fakulteta u Beogradu“, kaže Goran Šatara direktor Predškolske ustanove “Mladost“ u Bačkoj Palanci.

„Ruska humanitarna misija na Balkanu, donirala je preko dva miliona dinara u opremi i za sanaciju vrtića. Nadamo se da će se deci dopasti ruski jezik i da će neki od njih odlučiti da nastave sa učenjem ruskog jezika i na fakultetu“, navodi izvršni direktor „Ruske humanitarne misije“ Aleksej Polkovnjikov.

„Ponosni smo što će deca predškolskog uzrasta u Bačkoj Palanci, pored učenika srednjih škola u Nišu i Kruševcu, biti u prilici da uče ruski jezik i da se upoznaju sa kulturom i tradicijom nama prijateljskog naroda“, ističe Branislav Šušnica predsednik opštine Bačka Palanka.

Projekat „Pametne učionice ruskog jezika“, realizovali su „Ruska humanitarna misija na Balkanu“, Filozofski fakultet u Beogradu, Predškolska ustanova „Mladost“, uz podršku opštine Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here