Grobari ukrali minđuše sa mrtve žene!

3767

Nezapamćen skandal na Gradskom groblju u Bačkoj Palanci!

BAČKA PALANKA: Porodica preminule Ljubice Torlaković (85) ostala u šoku kad je malo pre sahrane videla da joj je neko na groblju mrtvoj skinuo minđuše, od kojih se starica nije odvajala poslednjih 30 godina.
Grobari su u subotu na Gradskom groblju u Bačkoj Palanci ukrali minđuše sa mrtve Ljubice Torlaković (85)! Njena porodica ostala je u šoku kad je malo pre sahrane otkrila da je neko od radnika na groblju otvorio njen sanduk i mrtvu je opljačkao!

 

Policija još nije utvrdila ko je bahati kradljivac, a direktor JKP „Komunalprojekt“, u čijoj su nadležnosti i pogrebne usluge, pokrenuo je disciplinski postupak protiv svih zaposlenih na groblju, dok se ne otkrije ko je krivac.

Otvaran kovčeg

Ljubica je, naime, preminula u svojoj kući u petak 24. novembra, a telo je oko 14.30 preuzelo i do hladnjače prevezlo privatno pogrebno preduzeće „Mikić“. Vlasnik Jovan Mikić potvrdio nam je da su na pokojnici prilikom preuzimanja bili sat, prsten i minđuše.

– Rekao sam ožalošćenima da bi bilo dobro da sa tela pokojnice skinu nakit, da ga neko ne bi ukrao, ali njihova je želja bila da ona bude sahranjena s tim predmetima. Dogovorio sam se sa radnicima na groblju da sutradan, u subotu, oko deset sati prisustvujem iznošenju sanduka iz hladnjače do kapele, jer je trebalo da donesem još krst, peškire, cveće… Međutim, kada sam stigao na groblje, sanduk je već bio prenet u kapelu, i to dva sata ranije, oko osam sati – priča Mikić.

Pokojna Ljubica Torlaković

Odmah mu je, kaže, bilo jasno da je neko otvarao sanduk, jer su šrafovi bili povađeni.

– Mi, kao preduzeće, nismo dužni da prisustvujemo iznošenju sanduka iz hladnjače, ali često praktikujemo da budemo prisutni kad se prenosi u kapelu baš da bi se izbegle ovakve stvari, pa da i mi budemo sumnjivi – jada se Mikić.

U porodici Torlaković ispričali su nam da još ne mogu da veruju da je neko od grobara opljačkao mrtvu Ljubicu.

– Kad smo stigli u kapelu u subotu ujutro, pre sahrane, skinuli smo maramu sa Ljubičine glave i ostali zaprepašćeni kad smo videli da na njenim ušima nema zlatnih minđuša, koje je ona nosila već 30 godina! Na ruci su joj ostali sat i prsten, pretpostavljam da nisu ukradeni jer bi se to odmah primetilo. Minđuše su, ipak, bile prekrivene maramom, pa je kradljivac verovatno mislio da joj je niko neće ni skidati i da se neće ni primetiti da nema minđuša – priča bliski Ljubičin rođak.

Žele minđuše natrag

Porodica Torlaković je, prema njegovim rečima, veoma teško podnela krađu.

– To je prosto neljudski, i samo želimo da nam se minđuše vrate, jer one za nas imaju mnogo veću vrednost od materijalne. Želja nam je bila da Ljubica bude sahranjena s njima, ali eto, neko ko nema mrvu ljudskosti drznuo se da ih ukrade sa pokojnice. Slučaj smo prijavili policiji i čekamo da se nađe krivac – kaže rođak. 

Direktor „Komunalprojekta“: Niz propusta

Direktor JKP „Komunalprojekt“ Aleksandar Bogunović priznaje da je do sramne krađe došlo zbog niza propusta u rukovođenju, organizaciji i pružanju pogrebnih usluga. – Kao direktor, uradio sam ono što je trenutno u mojoj moći. Protiv svih odgovornih lica, počev od šefa groblja, pa sve do radnika koji su bili u kontaktu sa pokojnicom, pokrenut je disciplinski postupak, sa ciljem da se ovako nešto nikad ne ponovi. Čak su i neki radnici premešteni na druga radna mesta. Pitanje je i zašto prilikom preuzimanja tela nisu popisane vrednosti kao što su sat, minđuše i prsten, kao i zašto je sanduk iznet iz hladnjače dva sata ranije, ko ga je otvarao… To su propusti u koje, dok se istraga ne završi, ne želim da ulazim. Godinu dana sam na mestu direktora i do sada se ovako nešto nije dogodilo, zapravo nisam čuo da se to uopšte događalo u Bačkoj Palanci. Ovim je naneta velika bol porodici i velika šteta ugledu preduzeća – istakao je Bogunović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here