Na groblju u Bačkoj Palanci: S pokojnice ukrali minđuše

Sa mrtve žene je "neko", najverovatnije od zaposlenih, skinuo, odnosno ukrao minđuše od punog zlata.

2003

BAČKA PALANKA: Porodica Torlaković u Bačkoj Palanci je povređena, Palančani su zapanjeni, a zaposleni na Gradskom groblju, kojim upravlja opštinsko Javno komunalno preduzeće „Komunalprojekt“ obrukani jer je ustanovljeno da je s mrtve žene „neko“, najverovatnije od zaposlenih, skinuo, odnosno ukrao minđuše od punog zlata.

„Mama Ljubica je preminula u petak, 24. novembra, a u 14.30 sati odneta je na groblje u hladnjaču“, kažu vidno potrešeni, ali i ljuti Torlakovići.

Sahrana je bila zakazana i obavljena u subotu, 25. novembra, u 12 sati, a pokojnica je doneta je kapelu u 10 sati.

„Kada smo došli, skinuli smo joj maramu, i, na naše zaprepašćenje, na njenim ušima nije bilo zlatnih minđuša koje 33 godine nije skidala, osim dva-tri puta kada smo ih čistili. Prsten i sat na ruci su ostali, verovatno zato što se vide, a onaj ko je s mrtve žene ukrao minđuše verovatno nije mislio da ćemo skinuti maramu. Slučaj smo prijavili policiji i čekamo da se utvrdi ko je lopov“, kažu u porodici Torlaković.

U Bačkoj Palanci su zgroženi, a stari radnici na Gradskom groblju kažu da se tako nešto nikada nije desilo.

Pogledaj više na: Grobari ukrali minđuše sa mrtve žene!

„Zbog propusta u rukovođenju, organizaciji i pružanju pogrebnih usluga, koje su imale za posledicu nemili događaj, protiv svih odgovornih lica koje imaju veze s njim unutar Radne jedinice „Groblje“ pokrenut je disciplinski postupak u skladu s kolektivnim ugovorom“, navodi u zvaničnom saopštenju za javnost direktor JKP „Komunalprojekt“ Aleksandar Bogunović, koji je na toj funkciji od prošle godine.

„Disciplinski postupak pokrenut je s ciljem da se nešto tako ne ponovi. Očekujem da će istraga koju će voditi nadležni organi odrediti i ličnu krivičnu odgovornost i tima staviti tačku na taj nemili događaj“, dodaje se.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here