Visoki rizik – na grbaču Palančanima

Anketa: Koliku štetu donosi zatvaranje dela ulice Veselina Masleše građanima koji tu žive i rade?

2219

Fudbalski savez Srbije proglasio je utakmicu Bačka – Crvena zvezda, koja se igra u subotu 2.11. od 13 časova, utakmicom visokog rizika. To znači da će ulica Veselina Masleše, od J.A. do Ive Lole Ribara, biti zatvorena od 9 časova. Ulazak je dozvoljen samo onima sa kartom i službenim licima. 


BAČKA PALANKA: S obzirom da se u ovom delu ulice nalazi veliki broj lokala, kao i stambenih zgrada, građanima koji tu žive i rade, ovakve mere predostrožnosti predstavljaju veliki problem.

Snežana Rodić je jedna od sugrađanki koje rade baš u ovom delu ulice i kaže da u ovakvim situacijama čak ne dobiju nikakvo obaveštenje, već slučajno saznaju. Ona kaže da je svesna da je stadion na ovom mestu dugo, ali sada se ovde nalazi mnogo više lokala i zgrada nego što je to bilo ranije.

„Ovo nije prvi put i jako nam smeta. Mi živimo od posla kojim se bavimo. Takvim danima nam je sve to uskraćeno. Policija kontroliše prilaske, zabranjeno je čak i stanarima ulice. Pri tome oni ne kontrolišu navijače koji u svojoj euforiji, čak i izloge razbijaju. Ne znam kako rešiti problem“, rekla je Snežana za BaP vesti.


Takođe, jedna od zaposlenih u ulici Veselina Masleše, nedaleko od samog stadiona kaže da se uvek pita ko će im te dane nadoknaditi, jer sve zakazane termine mora da otkaže.

„Prošli put, policajci su mi rekli da ja mogu slobodno da radim, ali da niko ne garantuje za moju bezbednost. Kažu da uđem u lokal, da se zaključam i zatamnim prozore. Dešavalo se i da navijači sednu ispred lokala, u potpunosti blokiraju prilaz, uništavaju moju ličnu imovinu i pritom njima niko ništa ne brani. U takvim uslovima, zaista nema svrhe da se radi“, rekla nam je Marija Rodić.


„Sve je to za mene jedan veliki cirkus, jer se čuvaju navijači koji pritom parkiraju biciklove ispred lokala, uništavaju izloge, a sve to mi plaćamo. Jasno mi je da se takve utakmice uvek obezbeđuju na taj način, i da je to normalno, ali pošto ovde ima puno onih koji rade i žive, utakmice trebaju da budu ili u kasno posle podne, ili nedeljom“, rekao nam je Goran, takođe jedan od zaposlenih u blizini stadiona.


Smiljka Runjo

Smiljka Runjo, zaposlena u jednom od butika, slaže se da joj zatvaranje ulice predstavlja veliki problem, taj dan je, kako kaže, za nju izgubljen.

„Meni je to zaista van svake pameti, i najgore od svega je što ne dobijemo nikakvo obaveštenje, da znamo šta da radimo tog dana“, rekla je Smiljka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here