Prijem za volontere Crvenog krsta kod Predsednika opštine

05. decembar - Svetski dan volontera Crvenog krsta

772

BAČKA PALANKA: Sutra (05.12.) od 13 časova povodom Svetskog dana volontera Crvenog krsta Branislav Šušnica, Predsednik opštine Bačka Palanka, primiće bačkopalanačke volontere ove organizacije i zahvaliće im se na dosadašnjoj iskazanoj humanosti.

Reč Crvenog krsta – Bačka Palanka

Povodom Svetskog dana volontera koji se obeležava 05. decembra obaveštavamo vas o važnosti ovog datuma. Volonteri su osnovna snaga Crvenog krsta. U našoj organizaciji obučavamo ih o pružanju prve pomoći, motivisanju dobrovoljnih davalaca krvi, učestvovanju u akcijama prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane, obeležavanju svakog važnijeg datuma u okviru humanosti, zdravim životnim navikama i ponašanjima, edukacijama i ostalim našim aktivnostima, programima i manifestacijama.

O volonterima u Bačkoj Palanci

Brojnost naših volontera varira u zavisnosti od potreba. Stalni minimum u broju volontera je 130 u celoj opštini Bačka Palanka. Oni se nalaze u svakoj osnovnoj i srednjoj školi, kao i svim mesnim zajednicama, i u državnim institucijama poput doma zdravlja, i drugih humanitrnih organizacija i udruženja.

To su na oko sasvim obični ljudi, pored kojih prođete u toku dana na ulici, a ni ne znate koliko su posebni i nesebični, i koliko dobrote nose u sebi. Cilj svih aktivnosti naših volontera je postizanje pozitivne promene u životima ljudi.

Prijem kod predsednika opštine

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica će sutra (05.12.) u 13 časova primiti volontere Crvenog krsta u svom kabinetu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here