Nema krivaca za smrt mališana iz Vajske

Istraga o požaru.

1736

Završena istraga o požaru kod Bača, kada je stradalo troje dece. Tužilac ustanovio da požar nije prouzrokovan umišljajem ili nehatom bilo koga. Slaba je to uteha, kažu roditelji.


VAJSKA: Stravičan požar u kući u Štrosmajerovoj sa brojem 25 u Vajskoj kod Bača u kojem je 16. septembra nastradalo troje dece iz porodice Ramadan – četvorogodišnja Nikolina, dvogodišnji Nikola i osmomesečna Isidora nije prouzrokovan umišljajem ili nehatom bilo koga.

To je, kako za „Novosti“ navodi Milan Knežević, osnovni javni tužilac u Bačkoj Palanci, ustanovljeno u predistražnom postupku vođenom povodom tragičnog požara.

On predočava i da je vatra verovatno buknula usled neispravnosti ili oštećenja na električnim instalacijama ili uređajima.

– Troje dece se ugušilo ugljen-monoksidom – kaže Knežević. – Do toga je došlo jer su boravili u zatvorenoj prostoriji pod dejstvom dima i toplote. Imajući u vidu navedene činjenice, neće biti pokrenut krivični postupak ni protiv jedne osobe.

Roditeljima troje mališana, ocu Zoranu i majci Mariji, zvanična potvrda da niko nije kriv za nesreću koja ih je zadesila, slaba je uteha.

– Posle stradanja naše dece, po selu se svašta priča, ljudi su govorili da smo Zoran i ja odgovorni za požar – kaže neutešna majka Marija Stefanović, koja bi u martu trebalo da se porodi. – Ja znam da našu decu niko i ništa ne može vratiti, ali bar za mrvicu nam je lakše, jer su i nas zvanično obavestili da nismo ništa krivi za tragediju.

Odmah posle tragedije porodice Ramadan, među meštanima Vajske se govorilo da su roditelji odgovorni za požar i stradanje mališana.

Pogledaj: Tragedija u Vajskoj, danas dan žalosti u opštini Bač (VIDEO)

Pogledaj: Pronađena tela još dvoje dece stradalih u Vajskoj

Pogledaj: Nezapamćena tragedija u Vajskoj, troje dece stradalo u požaru

Pogledaj: Tri mala bela sanduka pokopana u istoj grobnici, za žrtvama požara i nebo plakalo

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here