Nehumani uslovi za rad na pijaci u Bačkoj Palanci (VIDEO)

Prodavci, zbog loših uslova za rad, sve više napuštaju pijacu.

1
1258

BAČKA PALANKA – Prodavci na delu pijace gde se prodaje garderoba u Bačkoj Palanci i ovu zimu dočekuju u nehumanim uslovima za rad. Finansijskih sredstava za natkrivanje pijace za sada nema, poručuju nadležni. Sa druge strane, cena zakupa tezge je, kažu trgovci previsoka, zato mnogi razmišljaju da odustanu od prodaje robe na tamošnjoj pijaci.

Tezge su natkrivene najlonima i šatorskim krilima, roba kisne, a toalet na pijaci niko ne održava.

Foto: RTV

„Ovako je bilo i pre trideset godina kada sam prvi put iznela svoje ručne radove na pijacu da prodajem. Sada je mnogo gore, rekla bih. Tezge su preskupe, gde te pare idu“, pita se Tamara Bajin.

„Mi smo po ceo dan pod vedrim nebom, na promaji smo. Niko nam više ništa ne obećava. Stalno se nešto prepravlja, ali to je sve loše. Nas niko ništa i ne pita, samo traže da platimo tezge. Niko ne juri prodavce koji ispred pijace na kutijama prodaju robu, a ništa ne plaćaju“, ogorčeni su prodavci.

„Deo pijace gde se prodaje voće, povrće i mešovita roba pre nekoliko godina je renoviran. U toku je licitacija za zakup tezgi. Veoma je slabo interesovanje, jer ljudi kupuju po marketima. Mnogi napuštaju pijacu“, rekla je za RTV Biljana Avakumović, upravnica pijace.

Prodavci napuštaju pijacu zbog loše kupovne moći građana, visokih cena za zakup tezgi, a najviše zbog neadekvatnih uslova za rad.IZVORRTV
PODELI
Prethodni tekstKonkurs za izlaganje u Galeriji Kulturnog centra Bačke Palanke
Sledeći tekstBAP VESTI za petak 08.12.2017. godine

1 KOMENTAR

  1. Blago rečeno užas,zato i izbegavam inače ima kvalitetne robe,neki dan kad je kiša bila trebali ste snimiti,znači katastrofa! Bitno da ljudima naplaćuju i za godinu celu uzmu lepe pare,plus svaki dan pijačarina ,pa ĐE to ima???!!! Lopovi!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here