Bačkopalančanin pao u Hrvatskoj zbog droge

3561

Policijski službenici zagrebačke policije su, nakon kriminalističke istrage, uhapsili jednog srpskog državljanina (44) iz Bačke Palanke i hrvatskog državljanina (52) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i prometa droga, saopšteno je iz zagrebačke policije, a prenose hrvatski mediji.


Policija ih je uhapsila u ponedeljak na osnovu dojave da se osumnjičeni bave uzgojem i preprodajom marihuane na području Svetog Ivana Zeline. Nalogom istražnog sudije Županijskog suda u Zagrebu pretražena je kuća koju su unajmili uhapšeni, u kojoj je pronađena laboratorija za uzgoj indijske konoplje.

Osim laboratorije, otkriveno je 688 stabljika indijske konoplje, 3.095 grama lišća indijske konoplje, 89,7 grama heroina i digitalna vaga.

Sumnja se da je uhapšeni dvojac u protekle dve godine u unajmljenoj kući uzgajao indijsku konoplju, a potom, nakon obrade, preprodavao marihuanu na području Hrvatske i susednih zemalja. Vrednost novca uloženog u opremanje laboratorije procenjuje se na više od 70.000 evra.

Od zasađenih biljki indijske konoplje koje su pronađene, nakon berbe dobilo bi se najmanje 30 kilograma marihuane. Nakon kriminalističke istrage, D. A. i G. Š. određen je pritvor, a protiv osumnjičenih je podneta krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu u Zagrebu, prenosi net.hr.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here