Vikend donosi pravu zimu

0
539

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na snežne padavine za područje Srbije za večeras, tokom noći i sutra ujutru.


U većem delu Srbije se, kako se navodi, očekuje stvaranje snežnog pokrivaca, na severu do 5 cm, a u ostalim predelima od 5 do 10 cm, lokalno i više, a u planinskim predelima se očekuje dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Prema prognozi vremena za danas u Bačkoj Palanci se očekuje naoblačenje sa kišom, padom temperature i do -2 i umerenim severozapadnim vetrom sa severa i zapada zemlje. Kasnije posle podne očekjuju se padavine kiše koja će se pretvoriti u sneg.

Do kraja dana vetrovito i hladnije, uveče i u toku noći sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U nedelju blagi porast temperature do iznad nule, a porast temperature se nastavlja do utorka, gde će dostići i do 16 stepeni.

U pondedeljak i utorak oblačno, bez padavina, dok nas u sredu ponovo očekuje kiša.


Pogoršanje biometeoroloških prilika usloviće pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih, a naročito kod osoba sa cerebrovaskularnim, respiratornim i psihičkim obolјenjima. Kod meteoropata su mogući razdražlјivost, bolovi u kostima i glavobolјa. Dodatan oprez je potreban u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here