DSRI Bačka Palanka ekipno druga u Vojvodini

Izvanredan uspeh Društva za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka.

722
Radovinka Radanović (u sredini)

Sportisti invalidi bačkopalanačkog Društva za sport i rekreaciju ostvarili su zaista fenomenalan rezultat, osvajanjem drugog mesta u Vojvodini u ekipnoj konkurenciji za ovu godinu.


Do sada je najbolji rezultat bio treće mesto, ali sada su se Palančani popravili i podigli lestvicu više. Ipak, ovaj rezultat će se teško ponoviti, a kamoli i popraviti, ako se ima u vidu da se Palančani nadmeću sa Novim Sadom, Suboticom, Zrenjaninom, Pančevom… Sve su to gradovi koji izdvajaju mnogo više sredstava, imaju više takmičara i što je najbitnije imaju adekvatan prostor za pripreme sportista.

„Pored ovog izvanrednog rezultata, osvojili smo najveći broj bodova u istoriji našeg Društva (92,5). Možemo biti ne zadovoljni, već prezadovoljni ovom godinom. Moramo naglasiti da se u ovoj godini konkurencija pojačala u odnosu na prošlu godinu i tim pre je bilo teže ostvariti ovaj uspeh, a naši takmičari su morali da ulože još veći trud. Hteo bih da se zahvalim našim takmičarima i svima koji su nas pratili i podržavali tokom ove godine, a u prvom redu lokalnoj samoupravi. Apelujem i ovom prilikom da se mlađi ljudi sa bilo kojim invaliditetom priključe našoj organizaciji i uključe u sportska nadmetanja“, rekao je predsednik DSRI Bačka Palanka Slobodan Ivanović.

Takmičari DSRI Bačka Palanka su najbolji rezultat ostvarili u kuglanju kada su bili prvi, a najveći podbačaj je bio u šahu (sedmo mesto). Kada je u pitanju broj osvojenih medalja takmičara u pojedinačnoj konkurenciji, najuspešnija je svakako Vukica Alimpić sa šest medalja (četiri zlatne i dve bronzane), Nebojša Manjin je osvojio po dve zlatne i bronzane, a Borislavu Joviću su pripala tri odličja (zlato, srebro i bronza), Slobodanu Stanojeviću takođe tri (srebro i dve bronze), kao i Nenadu Bugarskom (dva srebra i bronza).

Slobodan Ivanović je imao dve zlatne medalje, kao i Dušan Bokan, a po jedno zlato su osvojili Drago Dukić, Darko Rađenović, Zoran Stanojević, Radovinka Radanović i Stevan Bošković. Mirko Bailov, Nedeljko Šobat, Andrija Salaji, Aleksandar Milosavljević i Vlatko Čapelja su uzeli po jednu bronzanu medalju.

Vicešampionski pehar na vojvođanskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom će DSRI Bačka Palanka primiti 13. ili 15. decembra u Novom Sadu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here