Novogodišnji dečiji koncert CTKU „Kosta Abrašević“

0
796

U Gradskom bioskopu „Vojvodina“ u subotu 2. decembra, održan je novogodišnji dečiji koncert CTKU „Kosta Abrašević“ pod nazivom „Kolo vodi Vasa“ gde su prikazane igre iz raznih krajeva Srbije i regiona.


BAČKA PALANKA: Domaćini su bila sva deca „Abraševića“, a ovog puta su ugošćena tri društva: dečiji ansambl KUD „Đura Jakšić“ iz Maglića; dečiji ansambl CTK „Nebojša Nedimović“ iz Tovariševa i dugogodišnji prijatelji Palančana iz Ljubljane, SKUD „Vidovdan“.

Gosti iz Ljubljane su boravili tri dana u našem gradu i time produžili i proširili već dugogodišnje prijateljstvo. Stekli su nove drugare, a možda i prijatelje za ceo život, jer to tako biva u svetu folklora. Sve grupe su, posle koncerta, nastavili svoje druženje u prostorijama CTKU „Kosta Abrašević“.

„Iza nas je još jedan uspešan koncert gde su svi zajedno pokazali koliku važnost pridaju očuvanju i negovanju kulture i tradicije. Verujemo da je publika uživala u novogodišnjem koncertu, a odzivom je to i pokazala. Folklor je i dalje jedan od bitnih događaja u našem gradu i zbog toga članovi „Abraševića“ iskazuju veliko hvala svim roditeljima i meštanima ovog grada, a i šire.

Zakazano je i sledeće okupljanje 16. decembra u dvorištu CTKU „Kosta Abrašević“ sa početkom u 12 časova, tradicionalno „Zimsko selo“. Mesto na kome ćete moći da kupite novogodišnje ukrase, čestitke i razne druge suvenire, koja su pravila sva deca „Abraševića“, od najmlađih, pa i do onih najstarijih članova ove kuće. I za sam kraj ove uspešne 2017. godine, 28. decembra, u Gradskom bioskopu „Vojvodina“ održaće se još jedan tradicionalni pevački novogodišnji koncert „Po Meri srca“, koji će izvesti Prvi ansambl sa gostima. Pesmama i atmosferom, vratićemo se u daleku prošlost i kroz pesmu „ispričati“ razne priče naših predaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here