Za „lavove“ mnogo posla preko zime

Na kraju jesenjeg dela Prve lige Srbije.

1023

Pre dve nedelje spuštena je zavesa na jesenje takmičenje u Prvoj fudbalskoj ligi Srbije. Bila je to prava poslastica i oproštaj za navijače „ČSK Pivare“ na čelarevskom stadionu, jer je posle dužeg vremena pukla „petarda“ protiv nikog drugog, već dojučerašnjeg superligaša „Jagodine“.


Dobra igra domaćeg tima i odlično suđenje međunarodnih sudija iz Katara su osnovne karakteristike na oproštaju od polusezone. Na kraju su Čelarevčani uknjižili 17 bodova i stigli na deobu desetog mesta na tabeli sa ekipom „Budućnosti“ iz Dobanovaca. To ohrabruje, ali ujedno obavezuje upravu kluba i igrače da u zimskoj pauzimirno ne spavaju već dobro razmisle o nastavku prvenstva na proleće.

Igrači ČSK Pivare su posle utakmice poslednjeg kola dobili zaslužen odmor, a novo viđenje zakazano je početkom januara. A do tada uslediće sastanci, analiza jesenjeg dela prvenstva, dogovor oko početka priprema, imenovanje novog šefa stručnog štaba i slično. Da napomenemo da je u poslednja dva kola tim vodio trener Siniša Čubrilo sa svojim pomoćnicima, a posle sporazumnog prekida saradnje sa Trivom Ilićem koji je vodio ekipu zaključno sa trinaestim kolom, a ukupno bezmalo sezonu ipo.

O učinku tima u prvoj polovini takmičenja trener Čubrilo kaže: „Sa četiri boda iz poslednja dva meča popravili smo slab utisak iz finiša prvenstva. U minusu ove jeseni smo četiri planirana boda i moramo to nadoknaditi na proleće. Naš učinak bi bio i daleko veći da nismo bili oštećeni na nekoliko utakmica. U Kragujevcu nam je poništen regularan gol za izjednačenje u finišu utakmice, imali smo vođstvo protiv „Temnića“ u gostima, pa suđenje na našu štetu u Novom Sadu. Posebno loše suđenje u Čelarevu ostaće u sećanju navijačima ovog tima sa utakmice 10. kola protiv „Bežanije“ kada je sudija bio Manojlović iz Knjaževca, a sve je „začinio“ Maksimović iz Inđije u 12. kolu protiv „Budućnosti“ iz Dobanovaca. Interesantno je da je ovaj arbitar samo dve nedelje kasnije bio glavni sudija u Dobanovcima gde je ponovo pomogao domaćoj Budućnosti protiv Novog Pazara na čije deljenje nepravde su gosti uložili žalbu i hoće da istupe iz takmičenja“, dodao je trener u timu ČSK Pivare Siniša Čubrilo.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here