Naravno, i humanitarni Čkalja

Novogodišnja atmosfera u Bačkoj Palanci.

2505

Dragan Kajtez – Čkalja iz Mladenova, a ističe da je iz Mostonge, već skoro tri decenije u decembru postaje Deda mraz. Zadnjih pet godina postao je humanirac, pa kao Djed božićnjak deli paketiće onima kojima drugi to ne čine. I ove godine podeliće 50-tak paketića, a veli da još ima dobrih ljudi.


„Krenem početkom decembra da molim dobre ljude da se sete dece kojima nema ko da donese novogodišnji paketić“, kažeDragan. „Pišem ja i pesme, drame, ali kada se približi Nova godina i Božić postajem Deda mraz. Volim kada vidim da su deca srećna, a još više volim kada vidim da još uvek ima ljudi koji imaju, a vole da daju onima koji nemaju. Ove godine podeliću deci paketiće, a za tri decenije promenio sam 7-8 dresova Deda mraza.

Humanitarni Deda mraz iz Mladenova kaže da on besplatne novogodišnje paketiće deli i u Obrovcu, Tovariševu, Bačkoj Palanci, ali i u Čelarevu gde mu žive unuk i unuka.

„U ovim vremenima teško je svima, ali preduzetnici kao što su Mladen Srdić iz Mladenova, Aleksandar Đurić, Dragan Medić, Zdravko Kajtez, Marko i Dušan Bigić, Miroslav Sekulić, Marko Kajtez iz Bačke Palanke odmah su prihvatili, prema mogućnostima, da kupe novogodišnje paketiće za decu kojima nema ko to da kupi“ – kaže Čkalja i dodaje da se prvi put slika bez „uniforme“ Deda mraza, jer ga do sada nisu prepoznavali ni njegov unuk Matej (11) ni Nikolina (5), a pored saksofoniste se zna ko je ko!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here