Produžen zimski raspust u Vojvodini

0
347

Zimski raspust u Vojvodini je produžen, pa će drugo polugodište, umesto 10. januara, u osnovnim i srednjim školama početi 15. januara.


Resorni pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš rekao je da je školski kalendar izmenjen prvenstveno da bi se izjednačili datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih škola.

„S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da, umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou“, naveo je Njilaš. Dodao je i da je đacima koji su smešteni u učeničkim domovima omogućeno da plate troškove stanovanja za pola meseca, a da će škole ovim putem, između ostalog, smanjiti troškove za grejanje.

Ocenio je da će, zahvaljujući izmeni pokrajinskog školskog kalendara, „đaci početak drugog polugodišta dočekati odmorniji, što može samo pozitivno da se odrazi na njihov celokupni učinak u obrazovnim ustanovama“.

U drugom polugodištu održaće se dve nastavne subote – 14. aprila (prema rasporedu časova za petak) i 5. maja (prema rasporedu časova za ponedeljak).

Poslednji dan školske godine za male maturante je 31. maj, dok je za učenike od prvog do sedmog razreda to 14. jun 2018.

Maturantima gimnazija nastava se završava 24. maja, učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četvorogodišnjih srednjih škola 31. maja, dok je svim ostalim srednjoškolcima poslednji dan školske godine 21. jun.IZVOR021
PODELI
Prethodni tekstPronađeno telo nestale žene iz Gajdobre
Sledeći tekstBudžet opštine Bačka Palanka za 2018. (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here