Najvažnija je dobra komunikacija sa igračima

Šef stručnog štaba OFK “Bačke” Zvezdan Milošević o uspehu superligaša u jesenjem delu sezone.

0
608

OFK „Bačka“ je prvi deo sezone u Superligi Srbije okončala na deobi dvanaestog mesta sa „Zemunom“ sa po 21 bodom, uz pet pobeda, šest remija i dvanaest poraza. Taj plasman je odličan s obzirom na loš start Palančana i pet poraza u prvih isto toliko kola.


Dolaskom Zvezdana Miloševića na klupu superligaša iz Bačke Palanke, trenera sa internacionalnim iskustvom, počeli su i dobre igre i rezultati. Istina, došlo je par pojačanja tokom sezone, ali je to u suštini isti tim sa početka prvenstva. Milošević je seo na klupu bačkopalanačkog superligaša posle 5. kola i meča sa „Crvenom zvezdom“ u Beogradu.

– Rezultat je svakako dobar. Moglo je da bude i bolje, da koji bod više sakupimo, ali dobro je i ovako. Po mom mišljenju, zaslužili smo poneki bod više po igrama koje smo prikazali, – kaže šef stručnog štaba i menadžer OFK „Bačke“ Zvezdan Milošević.

Šta je vašim dolaskom na klupu OFK „Bačke“ dovelo do takvog napretka?

– Došao sam sa strane i doneo sam neku svoju energiju, a nisam bio deo te priče od početka i šta se dešavalo u timu pre mene. Imam neko životno i trenersko iskustvo, a dugo sam radio u inostranstvu gde sam često preuzimao ekipe koje su se nalazile u sličnoj situaciji kao superligaš iz Bačke Palanke. Stekao sam neko iskustvo i sve se bazira na tome da se nađe hemija između igrača, uprave i mene kao trenera, da svi pomognemo jedni drugima kako bi se pokrenuli na bolje. Veoma je važno takođe da sve ono što pričamo jedni drugima, pogotovo kad sam ja u pitanju kao novi u klubu, da se veruje u to što pričam. Treba sve da bude verodostojno da bi se pokrenule neke stvari. Mislim da su uprava, stručni štab i igrači pronašli tu komunikaciju koja nas je vrlo brzo pokrenula u pozitivnom pravcu. Ta saradnja je donela plodove u ključnoj nedelji kada smo imali seriju teških utakmica sa dosta dobrim rezultatima. Međutim, sve to ne bih postigao bez saradnika i igrača. Svako mora da odradi svoj deo posla najbolje što može i svako ima svoj udeo u ovom uspehu, napominje Milošević.

The specified slider is trashed.

 

OFK „Bačka“ je poslednji trening odradila 14. decembra kada je dobila slobodno do 9. januara.

Odmor od 25 dana, previše ili dovoljno?

– Svako zna sebe, profesionalci su to. Mogu se odmoriti 10 – 15 dana, pa onda mogu krenuti u individualni rad. Ne dajem ja nikakve posebne programe za rad igrača tokom pauze. Sve ćemo mi stići, i da se odmorimo, oporavimo i pripremimo za nastavak sezone, to nije neki veći problem, tvrdi Zvezdan Milošević.

Ekipa će u zimskoj pauzi dobiti neka pojačanja, ali će tu biti i odlazaka pojedinih igrača. Zvezdan Milošević neće, međutim, da pominje koji će to igrači napustiti Bačku Palanku niti želje OFK „Bačke“ kada je reč o novajlijama.

– Ne znam još ništa precizno da kažem, sve u svoje vreme. Biće nekih kadrovskih promena u svakom slučaju, tajnovit je naš sagovornik.

Koliko OFK „Bačka“ može u drugom delu superligaške sezone?

– Trebalo bi sve ono što smo sada započeli da nastavimo i da bude još bolje. Videćemo, sve je relativno, od nedelje do nedelje, od kola do kola. Posle svake nedelje ćemo videti dokle smo stigli. Još uvek je prevashodni cilj da se ostane u ligi, a sve što uradimo preko toga biće svakako plus za ekipu i nas u klubu, zaključuje šef stručnog štaba i menadžer OFK „Bačke“ Zvezdan Milošević.

Superligaška sezona se nastavlja sredinom februara, do doigravanja za opstanak i prvaka je ostalo još 15 kola i puno bodova je u opticaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here