Muzika za svačiji ukus

Novogodišnji koncert ŠOMO „Stevan Hristić“

745
Foto: Peđa Panin

Pred kraj decembra, već po tradiciji, učenici, nastavnici i uposleni u Školi za osnovno muzičko obrazovanje „Stevan Hristić“ obraduju svoje sugrađane Novogodišnjim koncertom, na kojem ljubitelji muzike mogu da uživaju u raznim žanrovima.


Nije bilo drugačije ni ove godine, kada su 22. decembra u sali Gradskog bioskopa, na svim instrumentima koji se izučavaju u školi (klavir, harmonika, violina, tambura, flauta, klarinet, gitara) i pomoću ljudskog glasa, dočarane sve one lepote koje pružaju muzika klasičnih kompozitora kao što su Mendelson, Musorgski, Šuman, Šlunk, Burgmiler, Betoven, Šuman, potom narodnih pesama ne samo iz Srbije, nego i iz Amerike, Izraela, Rusije, Poljske, dečije pesmice, šlageri, a nisu izostale ni božićne pesme.

Nastupilo je oko pedeset izvođača i bio bi potreban poduži članak, da bismo ih sve nabrojali. Umesto toga, usuđujemo se da u ime svih prisutnih u prepunoj sali bioskopa, srdačno zahvalimo svima, od najmlađih iz pripremnog odelenja, preko učenika od prvog do šestog razreda, do nekadašnjih učenika i nastavnika za predivne trenutke u, po nekima, najlepšoj umetničkoj delatnosti u čoveka – muzike.

Foto: Peđa Panin

Direktorka Muzičke škole, Sandra Milutinović, nije krila svoje oduševljenje predanošću i kvalitetom izvođenja programa. Posebno se zahvalila i svim onim vrednim ljudima, bez čije delatnosti koncert ne bi mogao biti održan na ovako visokom nivou, zatim gostima iz Kluba klasične gitare „Akord“, a posebno predivnoj publici, koja nije štedela dlanove da nagradi nastupe, što je posebno puno značilo učenicima, jer muzika je onda najlepša, kada se podeli sa nekim.

Ovaj izveštaj završićemo sa mišlju direktorke Milutinović po kojoj je muzika osnovno sredstvo nastavničkog pedagoškog rada, na kom leži težište njihove aktivnosti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here