U Baču završen kolovoz u Ulici bratstva i jedinstva

0
378

BAČ: Završena je rekonstrukcija kolovoza u bačkoj Ulici bratstva i jedinstva u dužini od 908 metara.


Radovi u ovoj prometnoj ulici koštali su oko 14, 2 miliona dinara bez PDV.

U prvoj fazi u junu završena je rekonstrukcija trase u istoj dužini. Širina puta u ovoj ulici sa četiri metra povećana je sada na pet i po metara, da bi se saobraćaj odvijao nesmetano i vozila bezbedno mimoilazila.

Ulica bratstva i jedinstva jedna je od najprometnijih ulica i najgušće naseljenih u Baču, a put koji je rekonstruisan bio je u izuzetno lošem stanju. Novac za prvu fazu rekonstrukcije obezbedila je Opština Bač, dok je za drugu fazu novac stigao od Uprave za kapitalna ulaganja APV.

Posle ove uspešno završene investicije u Kancelariji za ekonomski lokalni razvoj opštine Bač kažu da se pripremaju da konkurišu na nedavno objavljeni javni oglas Uprave za kapitalna ulaganja APV, koja je i ove godine obezbedila novac za ulaganja u oblasti saobraćajne infrastukture, vodosnabdevanja, energetske efikasnosti, lokalni i regionalni ekonomski razvoj.

– Planiramo da se javimo na konkurs radi rekonstrukcije puta Čarda – Plavna koji je devastiran, a koji povezuje Bač sa Plavnom u dužini od malo više od pet kilometara. Prema našoj proceni sa PDV taj zahvat bi koštao oko 140 miliona dinara – kazao je Nikola Banjac iz Kancelarije za lokalni razvoj.

Konkurs je nedavno objavljen, pa kako kažu u Baču, još razmatraju da li da ponude još neki projekat.

– Mislimo da bi trebali da se javimo Pokrajini za novac radi postizanja bolje energetske efikasnosti u osnovnoj školi u Plavni, i za nastavaa radova na izgradnji kanalizacije u Seleči, gde je ova komunalna infrastrukura stigla do postavljanja glavnog kolektora – rekao nam je Nikola Banjac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here