Počela zamena tablica sa slovima sa kvačicama

1
1048
Foto: 021

Od 1. januara počela je zamena registarskih tablica sa oznakama č, ć, š, ž, đ, w i y čiji je rok važenja do 2018. godine.


To znači da će svi vozači kojima saobraćajna dozvola i registarske tablice ističu u toku ove godine, a imaju navedene oznake, prilikom produženja registracije morati izvršiti zamenu registarskih tablica i saobraćajne dozvole.

– Cena registarskih tablica je 2.190 dinara, a saobraćajne dozvole 1.314 dinara. Ovi troškovi idu na teret vlasnika vozila, a nove tablice važe narednih devet godina – pojašnjava za 021 Gordana Drageljević, vlasnica servisa „Auto-tehnika“.

Svi ostali koji imaju navedena slova na svojim registarskim tablicama menjaće ih u godini isteka saobraćajne dozvole, a do tada normalno voze sa tim tablicama.

1 KOMENTAR

  1. Vlasnici vozila nisu birali koje oznake će imati na tablicama. Oznake su im nametnute od strane države. Od početka primene novih tablica je bilo jasno da mešanje alfabet i azbučnih slova neće biti dobro. Zašto bi sada građani o svom trošku morali platiti grešku imbecilne odluke mešanja dva pisma? Deo vozača se dovodi u diskriminišući položaj što je protivno važećem Ustavu. Neka od nevladinih organizacija bi se mogla ovim pozabaviti i pozvati na građansku neposlušnost… Costello

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here