Najbolja u Srbiji iz teorije muzike

Nina Golić, palanačko dete, učenica SMŠ "Isidor Bajić" u Novom Sadu.

1056

Ponekada, u ova vremena, stariji umeju da zameraju mladima da nisu zainteresovani, da ne znaju šta žele da rade niti da odaberu zanimanje. Da ne treba stvari uopštavati potvrđuje i primer Nine Golić, devojčice iz Bačke Palanke, inače učenice Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.


Ona je na nedavno održanom Republičkom takmičenju u beogradskoj Muzičkoj školi „Petar Konjović“ iz teorije muzike osvojila prvo mesto.

– U mojoj konkurenciji bilo je oko 80 takmičara iz mnogih gradova Srbije, a ja sam osvojila prvo mesto sa maksimalnih 100 bodova – sa pravom ponosno kaže Nina. – Za ovo takmičenje spremala me je moja profesorka Jarmila Juricova Stupavska. Ova nagrada dala mi je još više samopouzdanja za dalje školovanje i bavljenje muzikom. Nina Golić kaže da ju je mama upisala u Muzičku školu „Stevan Hristić“ u Bačkoj Palanci dok je još bila mala. Veli da je iz dana u dan iz časa u čas njena ljubav prema muzici rasla.

– Bilo je dosta nagrada i takmičenja na kojima sam učestvovala, a za koje su me spremale nastavnice klavira Ivana Iković i Zorica Kljajić, nastavnica solfeđa i teorije muzike – seća se Nina. – One su mi davale ogromnu podršku, a posle osnovne škole odlučila sam da se bavim muzikom i upisala sam srednju muzičku školu u Novom Sadu. Posle nekog vremena uverila sam se da sam pogodila školu i da je to stvarno ono što želim.

U slobodno vreme volim da sviram svoje omiljene kompozicije i uživam u tonovima. Takođe, kada imam vremena, dajem časove iz teorije muzike maloj deci i to me naročito raduje. Naredni cilj je, a po završetku srednje škole, da upišem akademiju, možda i u inostranstvu, ali svakako da nastavim sa muzikom, jer ona me ispunjava.

Sagovornica kaže da je njena ljubav prema muzici dolazila vremenom i da biva sve veća i veća, a veli, kao i dobar deo mladih, ipak najviše voli da svira i sluša rok muziku. Dodaje da su njeni uspesi i uspesi njenih rodetelja, ali i brata koji je stalno bodri.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here