Sedma godina bitke porodice Adamović: Samo da Saša prohoda (VIDEO)

0
1694

GAJDOBRA – Aleksandar Adamović iz Gajdobre imao je samo devetnaest godina, kada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Ostao je nepokretan, bez moći govora. Iako su šanse da će Saša preživeti bile male, ljubav porodice, prijatelja, kao i terapije u Moskvi i lečenje u Dubrovniku, ipak daju rezultate.

Telefonski poziv tog 14. maja 2011. godine, potpuno je promenio život porodici Adamović. Sašinoj majci Tanji, javljeno je da je njen sin doživeo saobraćajnu nesreću i ne zna se da li će preživeti.

„Saša je zadobio udarac bočno u glavu. Izgubio je svest, imao je povredu mozga, ostao nepokretan i bez mogućnosti govora. Doktori mu nisu davali ni jedan posto da će preživeti. Samo čudo ili njegova mladost mogu da mu pomognu u tome“, priča za RTV Tanja Adamović.

„To je bio jedini put kada on mene nije poljubio, pre nego što je otišao na moto-skup. Nakon toga, naši životi su se promenili, borba je počela i traje, ali mi ćemo iz te borbe izaći kao pobednici“, dodaje Katarina Adamović, Sašina sestra.

„Bio sam četvrti razred osnovne škole, kada se to desilo i nisam bio svestan koliko je Saša povređen. Kasnije, to me je podstaklo da upišem školu za fizioterapeuta. Nadam se da ću mu uskoro pomoći da prohoda“, rekao je Sašin brat Igor Ivezić.

„Doktor u Dubrovniku nam je javio da će deo terapije Saša dobiti besplatno, samo deo ćemo da platimo. Veoma nam znači podrška dobrih ljudi. I najmanji Sašin oporavak meni mnogo znači i daje mi snagu za dalje, Katarina me usrećuje na svoj način“, navodi Tanja.

„Od malih nogu Saša i ja veoma smo vezani, oduvek smo voleli motore. Danas ih ne vozimo, zbog tragedije koja nam se desila. Moj brat uvek je bio pozitivan, imao je mnogo prijatelja, oni i danas dolaze kod nas, uz njega su“, iskrena je Katarina.

Borba za Sašin oporavak i dalje traje, a porodična ljubav i požrtvovanost, tu borbu čine podnošljivom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here