Budućnost iz Paraga igra u najvišem rangu u svojoj istoriji

Intervju: Miroslav Pavlović - trener i igrač

877

Letos fudbaleri Budućnosti nisu uspeli u kvalifikacijama da se domognu Somborske područne lige, u dva meča bolja od njih bila je Crvenka. Ali, posle odustajanja dve ekipe pred početak prvenstva Budućnost je prihvatila da igra u ovoj ligi. Tako su administrativnim putem stigli do najvišeg ranga u svojoj fudbalskoj istoriji.

Rukovodstvo se brzo organizovalo, skupilo igrače, dovelo još nekoliko pojačanja i ekipa je počela sa takmičenjem. Među pojačanjima bio je i Miroslav Pavlović, bivši kapiten ČSK Pivare, pola sezone igrao je i u Banatskom Dvoru, godinu dana u Nemačkoj. Pre Budućnosti pola sezone je proveo u Hercegovcu iz Gajdobre.

„Otišao sam u Budućnost da svojim iskustvom pomognem i ako sam prevalio četrdesetu. U celini dobro smo odradili jesenju polusezonu. Zadržali smo se na desetom mestu sa 19 bodova, a ruku na srce mogli smo i bolje. Odigrali smo čak sedam nerešenih utakmica, najviše od svih timova u ligi. Po četiri smo dobili i izgubili, imamo pozitivnu gol razliku. Za sada ne strepimo od ispadanja. Tri tima ispred nas imaju po 22 boda, a dva ispod nas po 16. Četiri su zaostala na tabeli, dva koja će se preseliti u niži rang“, kaže Miroslav Pavlović.

[wonderplugin_slider id=13]

 

Sredinom polusezone Pavlović je imenovan i za trenera Budućnosti, a ujedno je i igrao.

„Došlo je do smene na klupi Budućnosti, već sam radio kao trener u Hercegovcu, pa sam vodio ekipu do kraja jesenjeg dela prvenstva, a ujedno i igrao utakmice. Finiš je bio nešto uspešniji, mi smo otkinuli jedini bod lideru Stanišiću na njegovom stadionu, u poslednjem kolu pobedili smo i Crvenku u Paragama. Imamo povoljan žreb na proleće, utakmicu više igramo kod kuće. Odbrana nam je bolji deo tima, treća je po primljenim golovima, posle lidera Stanišića i Krila Krajine. Da je napad bio malo ubojitiji bar još dve utakmice od onih sedam koje smo odigrali nerešeno mogli smo da rešimo u svoju korist. Nadam se uspešnijem proleću“, najvio je igrač i trener Budućnosti iz Paraga Miroslav Pavlović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here