Sin mi je rođendan dočekao u zatvoru, čekamo da se agonija završi

Ispovest oca Miloša Ilića (19) iz Bačke Palanke, uhapšenog na Zakintosu

2952

„Bili smo kod Miloša u poseti prošle nedelje, dobro je… Stalno nas pita za drugare. Kaže: „Tata, uželeo sam se fudbala, igramo mi ovde, ali nije to to“. A šta ja da mu kažem? Čekamo da se podigne optužnica i da se ova agonija već jednom završi“.


Ovim rečima započeo je ispovest za „Srpski telegraf“ Ranko Ilić, otac Miloša Ilića (19), jednog od Srba uhapšenih na Zakintosu koji se terete da su u julu 2017. nasmrt pretukli Amerikanca Bakarija Hendersona (22).

Osim Ilića, iza rešetaka su Nemanja Petrović (19), Stefan Stojanović (22), Dušan Ranković (34) i Miloš Senić (26), dok se sa slobode brane Nenad Jovanović (23) i Siniša Petrović (23).

– Trudimo se zbog sina da budemo jaki, ali nam je ovaj događaj promenio život. Miloš dobro izgleda. Ide tamo u školu, već je počeo i grčki da priča. Šta će, moraju. Ne žali se! Kažu da su Grci dobri prema njima i da mu pomažu. Trudi se da bude jak, ali mu nedostaje kuća – kroz plač priča Milošev otac Ranko.

To je nesrećni slučaj

Obdukcioni nalaz nastradalog američkog turiste je gotov i trenutno se čeka podizanje optužnice.

– Ne znam šta da očekujem. Dobra su to deca, sportisti… To što se desilo na Zakintosu bio je nesrećni slučaj. Eto šta tri sekunde mogu da učine, da ti promene život iz korena! Ne znam šta će biti s Milošem, mi se držimo koliko je to moguće. Uf, kad sam video Miloša, bilo mi je preteško, gledam ga, a ništa ne mogu da učinim i da mu pomognem – kaže Ranko Ilić.

Miloš Ilić je 18. januara proslavio 19. rođendan, ali u zatvoru u Grčkoj. Njegov otac je dirljivom fotografijom na društvenoj mreži Fejsbuk čestitao sinu rođendan.

„Samo rad… Miloše, sretan rođendan… Uh, srce da pukne“ piše ispod fotografije na kojoj je Miloš sa drugovima iz FK Rad, u kojem je trenirao.

Otkad je mladić uhapšen, njegovi otac i majka su na lekovima.

Pogledaj: Bačkopalančanin Miloš Ilić (18) je jedan od šest uhapšenih Srba na Zakintosu

– U Grčkoj me je zaustavila policija, malo brže sam vozio, a oni odmah: „Piši kaznu!“ Ja im objasnim zašto sam tu i šta je u pitanju, a oni mi kažu: „Gospodine, izvolite vozačku dozvolu i srećan vam put!“ Znaju svi da je to bio nesrećan slučaj… Teško je, supruga je na bromazepamima. Kad god sam nekog video da pije lekove, pitao bih: „Šta će ti to?“, a sad ih i ja koristim – priča neutešni otac.

Pogledaj: Slučaj „Zakintos“: Spisi na srpskom posle pola godine 

Podsetimo, Ilić, Petrović i Stojanović se kao mlađi punoletnici trenutno nalaze u zatvoru za maloletnike u Avloni, dok su Ranković i Senić u drugim zatvorima u Grčkoj.

Pogledaj: Ranko Ilić: Istražni sudija je odluku doneo pod velikom pritiskom!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here