Svaki bod biće kao kuća

Težak posao FK "Hercegovca" iz Gajdobre na proleće u PFL Sombor.

0
599

Slabo su jesenas startovali fudbaleri „Hercegovca“ iz Gajdobre u Somborskoj područnoj ligi. Na petnaest utakmica osvojili su samo devet bodova pa su se u konkurenciji šesnaest ekipa na kraju jesenjeg dela prvenstva našli na četrnaestom mestu na tabeli.


Posle osvojenog boda u prvom kolu protiv ŽAK-a iz Sombora na svom stadionu, zaređali su sa porazima sve do devetog kola kada su ponovo osvojili bod kod kuće. Ipak, finiš polusezone je bio malo uspešniji pa su u poslednjih sedam jesenjih kola osvojili osam bodova. Zabeležili su Gajdobrani samo dve pobede i tri nerešena rezultata, a najveći uspeh je osvojen bod u Gajdobri protiv drugoplasirane Crvenke.

 

– Imali smo kadrovskih problema još od prvog kola. U letnjoj pauzi nas je napustio trener i iskusni igrač Miroslav Pavlović pa ga je zamenio Vukojev iz Obrovca. Uglavnom smo imali mlad tim, a igrači zbog obaveza nisu mogli redovno trenirati. Kasno smo počeli i sa pripremama pa se sve to odrazilo na jesenji učinak.

Sredinom prvenstvene trke zbog slabih rezultata došlo je i do smene trenera pa je ekipu preuzeo Albijanić, naš bivši igrač. Malo se i ekipa konsolidovala pa smo do kraja uspeli da izbegnemo dva poslednja mesta i nađemo se na četrnaestoj poziciji na tabeli koja za sada obezbeđuje opstanak, kaže Mihajlo Ilić, član uprave gajdobranskog područnog ligaša.

Do opstanka je ipak još daleko, ima da se igra petnaest utakmica, a za sada stanje nije promenjeno na bolje.

– Uslediće uskoro Skupština kluba pa ćemo onda početi sa pripremama. Imaćemo više od mesec dana da se spremimo, odigramo pet-šest prijateljskih utakmica i onda će početi borba za opstanak. U najgorem položaju, pored nas su još poslednja „Mladost“ iz Kruščića i „Borac“ iz Bačkog Gračaca na pretposlednjem, kao i trinaestoplasirani „ŽAK“ iz Sombora. Na proleće očekujemo veću pomoć od Mesne zajednice, ovdašnjih biznismena, a što se tiče igračkog kadra najviše od prvoligaša „ČSK Pivare“, navodi Mihajlo Ilić koji očekuje da će njegov tim izbeći dva poslednja mesta i ispadanje iz lige.

Boje Hercegovca jesenas su branili Lučić, V. Hrnjez, Drašković, S. Hrnjez, Bajčetić, Vukosav, Tasovac, R.Trivunović, Novčić, Smajić, Babić, S. Adamović, Račić, M. Adamović, Horvatić , Stojanović i Zelen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here