Dve zlatne medalje za bačkopalanačke učenike na sajmu u Ljubljani

Bravo za učenike srednje stručne škole "Dr Radivoj Uvalić" iz Bačke Palanke!

1818

Već dve godine zaredom, učenici srednje stručne škole „Dr Radivoj Uvalić“ iz Bačke Palanke, učestvovali su na Međunarodnom sajmu turizma u Sloveniji. Ove godine, osvojili su dve zlatne medalje. Direktor škole, Tomislav Đuretić, profesorica – mentorka, Aranka Harak zajedno sa učenicima, sinoć su stigli iz Ljubljane i svoje utiske prenose čitaocima portala BaP vesti.


Celokupno takmičenje bilo je podeljeno u dve kategorije – jedna kategorija je spot koji Turistički savez Slovenije postavlja na njihovu fejsbuk stranicu i spot sa najviše glasova je nagrađen. Drugi deo takmičenja podrazumevao je izradu projektnog zadatka koji sadrži ideju za kreiranje turističkog proizvoda i njegovu realizaciju. Žiri je ocenjivao projektni zadatak, spot i nastup na sajmu. Štand naših predstavnika je bio odlično posećen što je takođe doprinelo da bačkopalanački učenici briljiraju u obe kategorije.

Aranka Harak

Odbranili duplu krunu

„Ovo je sad već drugo učešće na ovom sajmu, a tema je bila Kultura i turizam i da bi odgovorilli toj temi izvršili smo jedno istraživanje našeg grada i okoline i videli da upravo to kulturno bogatstvo leži u različitosti našeg grada i okoline. Zbog toga smo se bazirali na multikulturalnosti  i multietničnosti. To nam je bio cilj i mislim da smo na najbolji način u Sloveniji to i predstavili“, rekla je profesorica Aranka Harak.

Cilj ovakvih takmičenja jeste da se prikaže kreativnost mladih ljudi i integracija formalnog obrazovanja u školi.

„I prošle godine i ove, ova deca, i ne samo oni, nego i više njih iz odeljenja, učestvovaće na štandu Turističke organizacije Bačke Palanke na beogradskom sajmu na promociji našeg grada. Takođe, ova deca su volonteri na mnogim manifestacijama kao što su Zlatni kotlić, Dunavski bal, Sajam stvaralaštva seoskih žena i drugi“, istakla je profesorica Aranka.


I pored veće konkurencije opet smo pobedili

Tomislav Đuretić

Direktor srednje stručne škole „Dr Radivoj Uvalić“ Tomislav Đuretić kaže da je bilo lakše to što su imali iskustvo od prošle godine, ali sa druge strane je bilo teško odbraniti već osvojeno prvo mesto.

„Meni je pripao „lakši“ zadatak, a to je da njima obezbedim sve što im treba da bi oni pokazali sav svoj potencijal. Sa ponosom mogu reći da su oni to odradili i na takmičenju se video sav njihov trud. Ove godine je bila veća konkurencija, 43 škole je učestvovalo, od toga dve iz Srbije“, rekao je Đuretić.

On je posebno istakao da je spot naših učenika pored najviše glasova, bio i spot sa najviše pregleda.

„Zahvaljujemo svim ljudima koji su nas podržali, koji su glasali i tako doprineli da imamo spot sa najvećim brojem glasova i osvajanje zlata za najbolji spot“, rekao je Tomislav Đuretić.

Pobednički spot pogledajte OVDE.

Pogledaj: Najbolji promotivni spot i nastup na sajmu (2017.) u Ljubljani iz Bačke Palanke

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here