Ljikar Zoran pobednik drugog ovogodišnjeg turnira u cugeru

668

BAČKA PALANKA: Drugi po redu u 2018. godini brzopotezni turnir odigran je u subotu 3. februara u šah klubu u Bačkoj Palanci.

Sastav turnira je bio sledeći: 3 fide majstora, 9 majstorskih kandidata i 12 igrača različitih kategorija. Igralo se 13 kola po švajcarskom sistemu parovanja.

Pobednik turnira je Ljikar Zoran sa 11,5 osvojenih poena, drugi je bio Mladenović Dušan sa 9, treći Brajić Miloje sa 9,5 poena, koliko je imao i Protuđer Božo na četvrtom mestu. Od petog do osmog mesta su se plasirali: Šebez Miloš, Lugonja Siniša, Zonjić Miloš i Milešević Darko, svi sa po 8 poena.
Na turniru su uspešno nastupili i dvojica juniora, članovi šah kluba „Bačka Palanka“. Lalić Nikola je osvojio 7 poena i Jovanović Ilija 5 poena.
Solidan broj šahista koji su uzeli učešće na ovom turniru pokazuje da je ovaj turnir veoma popularan među ljubiteljima šaha, ne samo u našoj opštini, već i u susednim opštinama pošto su učesnici na turniru bili iz: Bačke Palanke, Čelareva, Mladenova, Novog Sada, Gložana i Vukovara.
Sledeći turnir je zakazan za 3 mart.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here