Naslovna Hronika Toma Fila: Zvezdanu Jovanoviću oreol patriote

Toma Fila: Zvezdanu Jovanoviću oreol patriote

1
1393

Advokat Toma Fila izjavio je za Ekspres da bi od Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, tražio da prizna ubistvo iz političkih motiva, iz patriotizma, čime bi, kako je rekao, dobio „oreol patriote“.

Tražio bih da u tom slučaju Zvezdan Jovanović prizna da je pucao i ubio Đinđića zbog političkih motiva, da ga je smatrao izdajnikom jer je hteo najbolje borce na Kosovu, a i u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini da izruči Haškom tribunalu, rekao je Fila.

Ubistvo bi dobilo jasnu političku boju, Zvezdan Jovanović bio bi politički krivac, objasnio je Fila i dodao da ubistvo premijera mora da ima politički predznak.

Ubedio bih Zvezdana Jovanovića. Ja bih mu rekao da prizna i da kaže da ga je ubio iz patriotizma, on bi dobio oreol patriote, rodoljuba, kao što je, recimo, ubistvo Ferdinanda, ono sa Principom, istakao je on.

Toma Fila

Znam, dodao je Fila, pljuvali bi po meni i sad će, ali dosadili su i bogu i narodu, to ubistvo je bilo proizvod straha od Haškog tribunala.

1 KOMENTAR

  1. Daj Fila ohladi. I maloj djeci je jasno da Zvezdan nije ubio Djindjica i da je drzava napravila dil sa njim i Legijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here