Gimnazija „20. oktobar“ i T.Š. „9.maj“ sutra u velikom finalu

0
595

NOVI SAD: Na novosadskom Fakultetu za ekonomiju i ineženjerski menadžment će se u utorak, 13. februara, održati veliko finale takmičenja za sve maturante Vojvodine – „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno.

Kako se navodi u saopštenju,  od 45 prijavljenih škola iz 21 grada Vojvodine u finalu će se naći samo četiri koje su pokazale najbolje znanje, i to Gimanzija „20. oktobar“ iz Bačke Palanke, Tehnička škola „9. maj“ iz Bačke Palanke, Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove i Srednja ekonomska škola iz Sombora.

Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno, koje je zamišljeno kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze, počelo je 24. januara .2018. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ zamišljen je na način da vojvođanski maturanti kroz zabavu jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, kao i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost.

– Naša misija je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse i da za to budu nagrađeni – poručuju s FIMEK-a.

Od 45 škola, koliko je učestvovalo u kvalifikacijama, u polufinale se plasiralo devet ekipa koje su pokazale izvanredno znanje iz opšte kulture i informisanosti. U finalu, takmičari će, pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti, pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema.

Pored toga, mr Zdravko Živković će takmičarima zadati dodatni zadatak, da reše slagalicu „Doris“ koja je proglašena za najbolju slagalicu od strane najprestižnijeg američkog časopisa Games, za rekreativnu matematiku i logičke igre i ušla u antologiju najboljih mozgalica svih vremena po preporuci američke Fondacije G4G.

Finale takmičenja za sve maturante Vojvodine “FIMEK nagrađuje znanje” tradicionalno svojim prisustvom uveličaće istaknuti predstavnici privrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here