Kviz znanja: „Božić i božićni običaji“

0
1191

MLADENOVO: Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog Gospodina dr Irineja, na dan praznovanja Sv. Mučenika Mine i Sv. Jovana despota srpskog u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Mladenovu održan je tradicionalni, petnaesti po redu božićni kviz bačkopalanačkog namesništva „Božić i božićni običaji“.

U takmičenju je uzeli učešća 13 ekipa učenika trećih razreda sa teritorije namesništva iz škola: OŠ „Desanka Maksimović“ iz Bačke Palanke, OŠ „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke, OŠ „Aleksa Šantić“ iz Gajdobre, OŠ „Braća Novakov“ Silbaš, Despotovo i Parage, OŠ „Zdravko Čelar“ iz Čelareva, OŠ „Mileta Protić“ iz Tovariševa, OŠ „Branko Ćopić“ iz Mladenova, OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Obrovca, OŠ „Veljko Petrović“ iz Begeča i OŠ „15. Oktobar“ iz Pivnica.

Prisutne su pozdravili arhijerejski namesnik, bačkopalanački otac Brane Milovac i direktor škole Slobodan Rokvić. Voditelj kviza bio je domaćin katiheta Mirko Božić. U organizaciji kviza su uzeli učešće učiteljica Snežana Lakić i nastavnik Đorđe Šerbedžija.

 

Učenici su se takmičili u tri igre:

  • Pitalica
  • Detektiv
  • Premetaljka

Po prvi put se desilo da su tri ekipe: OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke OŠ „Aleksa Šantić“ iz Gajdobre i OŠ „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke osvojili isti broj poena, te su ove godine bila tri prva mesta.

Za učesnike i nagrađene pripremljeni su prigodni pokloni i pripremljeno posluženje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here