„Doručak u prirodi“

U Mladenovu održana manifestacija

0
930

Tradicionalna turističko – zabavna manifestacija „Doručak u prirodi“ i pored izuzetno loših vremenskih prilika, održana je minule subote na Lovrencu u blizini Mladenova.


MLADENOVO: Vreme nije dozvolilo da se na ovoj manifestaciji kao prethodnih godina okupi 500 – 600 učesnika, već ih je bilo jedva stotinak.

– Vremenske prilike bile su protiv oranizovanja „Doručka u prirodi“, ali je on ipak održan. Zbog kiše i susnežice, izostali su neki sadržaji poput nastupa folkloraša, ali najvažnije je da tradiciju nismo prekinuli – kaže Stevo Šešum, jedan od utemeljivača „Doručka u prirodi“.

 

– Družili su se učesnici ove manifestacije, ipak nešto kraće nego što je to uobičajeno uz jelo, piće, poneku šalu i dosetku, a ni ovaj put nije bilo reči o dnevno – političkim događajima kod nas i u Svetu, što je u ovakvim i sličnim situacijma zaista prava retkost.

Jedan od stalnih učesnika „Doručka u prirodi“ Slavko Baštić Lijo i ovaj put je bio prisutan, i dao je svoj doprinos njegovom održavanju.

– Prava je šteta što su loše vremenske prilike pokvarile manifestaciju, čija je svrha druženje u prirodi bez bilo kakvog takmičenja. Ove godine trebali su da dođu i gosti iz Vukovara, ali ih je loše vreme onemogućilo da prisustvuju „Doručku u prirodi“. Muzičara ove godine, baš kao i prethodnih nije bilo, ali pesme nije nedostajalo jer gotovo svako društvo je pevalo malo za sebe, a malo i za druge – napomenuo je za „Nedeljne novine“ Slavko Baštić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here