Vesna Dedić: Sve je manje ljubavi u ljudima

Promocija romana Vesne Dedić "Seti se naše ljubavi" u Bačkoj Palanci

1491

BAČKA PALANKA: „Seti se naše ljubavi“ je roman novinarke i spisateljice Vesne Dedić čija je promocija održana juče u galeriji Narodne biblioteke „Veljko Petrović“.


Na dan ljubavi, okupile su se zaljubljene, ostavljene, voljene i nasmejane žene i sa našom poznatom spisateljicom pričale upravo o najvećoj životnoj inspiraciji – ljubavi. Vesna Dedić je rekla da posebno voli promocije u Vojvodini jer su žene ovde, kako kaže, otvorenije, spremnije za šalu i otvoren razgovor o ljubavnim problemima. Gde i kako pronalazi inspiraciju i šta je za nju ljubav, govorila je Vesna Dedić za BaP vesti.

„Ja nemam nikad inspiraciju, ali ja sam uvek pre svega novinar i ja pre svakog pisanja romana odradim temu kojom želim da se bavim i na osnovu te teme nastane priča“, kaže Vesna.

Naša sagovornica kaže da je prvi put u Bačkoj Palanci, ali da i za vreme ovako kratkog boravka, ona ima pozitivan utisak o našem gradu.

„Najviše volim promocije po Vojvodini. Obišla sam većinu biblioteka u Vojvodini. Žene ovde mi uvek nekako „legnu“ i mislim da je najlepša atmosfera u tim sredinama. Južno od Beograda, žene su zatvorenije, manje spremne da se smeju na svoj račun i javno pričaju o svojim problemima. Ovde je uvek veselo i žene u Vojvodini su uvek spremne da se našale na temu i ljubavi i nevere“, rekla je naša sagovornica.

Dan zaljubljenih je idealan dan za promociju ljubavnog romana. Ipak, Vesna Dedić kaže da živimo u vremenu kad mnogo pričamo o ljubavi, ali smo je istovremeno sve više željni.

„Nikada se više nije pričalo i pisalo o ljubavi, a nikada je nije bilo manje. U vreme kad sam ja odrastala, o ljubavi skoro pa niko nije pričao, a danas sa svih medija nas bombarduju sa receptima vezanim za ljubav, a mislim da je sve manje ima u ljudima. Nije ovo vreme za ljubav, a mislim da je nikad svako od nas nije više želeo“, istakla je Vesna Dedić.

U romanu „Seti se naše ljubavi“ Vesna Dedić se bavi pitanjem da li je bolja tragedija u dvoje ili samoća. Kada je nastajao ovaj roman, autorki se javila devojka iz Slovenije i rekla da ima dnevnik svoje bake. Upravo je ovaj dnevnik bio inspiracija za likove u romanu. Takođe, Vesna Dedić u knjizi „Seti se naše ljubavi“ piše i o Olji Ivanjicki i njenom zalaganju da se u Beogradu podigne spomenik pobednici – ženi, majci, heroini kakvih je mnogo, ne samo u Beogradu nego u svim gradovima.

Pogledajti i intervju nakon promocije: Vesna Dedić za BaP vesti (VIDEO)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here