Konkurs za dodelu sredstava mladim bračnim parovima

Uskoro četvrti konkurs za kupovinu kuća na selu

1
1304

Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisaće četvrti ciklus konkursa za dodelu sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu kuća na selu na teritoriji Vojvodine. Od ove godine biće održani i okrugli stolovi o zdravstvenoj zaštiti žena na selu.


U Pokrajinskom zavodu za ravnopravnost polova u Novom Sadu održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi konkursi, programi i aktivnosti Zavoda.

Direktorica Zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović najavila je raspisivanje četvrtog ciklusa konkursa za dodelu sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu kuća na selu na teritoriji AP Vojvodine, novog konkursa namenjenog unapređenju položaja žena pripadnica nacionalnih manjina, kao i programi povodom obeležavanja 8. marta i zdravstvene zaštite žena.

Na konferenciji za medije bilo je reči i o konkursu za dodelu sredstava udruženjima građana-žena s ciljem unapređenja položaja žena pripadnica nacionalnih manjina, koji je otvoren do 22. februara.

Zdravstvena zaštita žena na selu

Istaknuto je da mnoga istraživanja pokazuju da je položaj žena pripadnica nacionalnih manjina višestruko nepovoljan, te njegovo unapređenje kroz razvojne projekte mora da bude zadatak institucija.

“Cilj nam je da žene koje žive na selu upoznamo sa pravima u zdravstvenoj zaštiti, a ono što će im sigurno prijati je da ćemo sa sobom povesti i specijalistu ginekologa sa kojim će one moći otvoreno da razgovaraju, budući da u svojim selima nemaju ordinacije ginekologa. Mislili smo da bi bilo dobro da mi odemo kod njih da ne moraju one stalno da razmišljaju u koji grad da odu, kako da zakazuju, i tako dalje. Tu neće biti pregleda, to će biti razgovori sa ženama. To će biti pilot projekat koji ćemo prvi put ove godine održati”, kazala je direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović.

1 KOMENTAR

  1. Koja glupost, pa žene na selu znaju za ginekologa i za zdravstvenu zastitu.Ovo je samo još jedno od mnogih pljački a izgovor je ovaj „razvojni projekat“ ili kako ga već nazivate.
    A kuće ko ih je dobio?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here