Snima se film o posledicama bombardovanja 1999. u Srbiji

Početkom marta počeće snimanje dokumentarnog filma

1
594

Na više od sto lokacija u Srbiji i na Kosovu, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i širom Balkana, početkom marta, počeće snimanje dokumentarnog filma o posledicama bombarodovanja 1999. godine.


Premijera dokumentarnog filma zakazana je za 24. mart 2019. godine, na tačno 20 godina od početka NATO agresije na našu zemlju. Nakon premijere, film će se prikazivati širom sveta, a planirano je i da bude preveden na osam jezika. Interesantno je da postoje pregovori da se u filmu pojave Nikita Mihalkov i Džoni Dep.

Film nije zamišljen kao klasični dokumentarac sa faktima i svedocima, već kao priča sa više slojeva.

Biće prikazano stradanje, životne priče žrtava bombardovanja, kako onih koje su zaustavile bombe, tako i onih koji umiru i umiraće od odloženog dejstva projektila sa kancerogenim osiromašenim uranijumom, ili izlivanja piralena u našu zemlju i vodu.

Želim da svet kroz ovaj film vidi koga su bombardovali, da mi nismo ni “loši momci”, ni “divljački narod” na Balkanu, nego narod stare kulture koji je svetu dao Teslu, Pupina, Milutina Milankovića, objašnjava producent filma, Nemanja Nedeljković.

U filmu ce biti predstavljeni dokazi o ekološkoj katastrofi, ne samo u Srbiji, već na prostoru čitavog Balkana, a uključiće se i stručnjaci iz nekih od najpoznatijih svetskih naučnih institucija.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here