Spoj vina, muzike i dobrog raspoloženja (FOTO)

Obeležena slava Svetog Trifuna u Neštinu.

0
710

NEŠTIN: Okupljanjem vinogradara kao i ljubitelja dobrog vina u Neštinu koji je poznat po grožđu i vinu, osveštenjem vinograda i tradicionalnim vinogradskim doručkom, obeležena je slava Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i voćara.

Okupljanje je počelo u pravoslavnoj crkvi u Neštinu, a druženje je nastavljeno nakon svete liturgije, uz slavski kolač, bogatu sremsku trpezu, čuveno neštinsko vino i kuvanu rakiju i kulturno-zabavni program.
Udruženje vinogradara i vinara „Neštin“ obeležilo je i slavu Udruženja svečanim ručkom kao i degustacijom vina.

Predsednik Udruženja „Neštin“, Dušan Vujasinović za BaP vesti kaže da je sve proteklo onako kako su planirali i da je uprkos hladnom vremenu, u vinogradima bilo dosta ljudi.

„U vinogradima na osveštavanju bilo je oko 200 ljudi, a na svečanom ručku oko 100 ljudi. Upriličen je prigodan kulturno-umetnički program, i ove godine, kao i prethodnih, uručene su nagrade najboljim proizvođačima grožđa, vina i rakije“, rekao je Dušan Vujasinović.

Nemanju Rodića iz Nove Gajdobre, koji je osvojio zlato za najbolje crveno vino, pitali smo šta je to, pored kvalitetnog grožđa, najvažnije za dobro vino.

„Najvažnije je da godina bude rodna što bi naši stari rekli, berićetna. Važno je da grožđe dobro rodi, da vino odstoji, a ljubav je kao i uvek, neizostavan sastojak“ rekao je Nemanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here