Šta će nam Beograd na vodi, kad mi imamo Mladenovo na vodi?

1
1390

Izborna je kampanja, doduše samo u Beogradu, Boru, Aranđelovcu, ali o čuvenom Beogradu na vodu stalno se priča. I kad su bili predsednički, pa i parlamentarni izbori, izbori za miss, za pesmu Evrovizije ili bilo koji drugi izbori – ta tema ne jenjava.


Beograd na vodi je postao sinonim za napredak, ili kako to Oni vole da kažu – ekonomski prosperitet.

Pitala sam se vrlo često, pre ove beogradske kampanje, kako ga nije više sramota da priča o tom projektu, jer meni ovde u Bačkoj Palanci taj Beograd na vodi ne znači apsolutno ništa. Pitala sam se, da li je moguće da neko dobija silne glasove i popularnost pričajući istu priču već četiri godine?

Pogledaj: Mladenovo: Izlivanje kanalizacije zbog ostataka od reciklaže

E onda, osvanulo je bačkopalanačko selo Mladenovo na vodi. Bar da je voda iz Dunava.

Možda je to sve slučajnost, možda će nadležni u Bačkoj Palanci brzo rešiti ovaj problem, ali nekako ta govna u Mladenovu imaju neku poetičnu, metaforičnu vezu sa Beogradom, izborima i aktuelnom politikom. Oni će naše novce da troše na „ekonomski prosperitet“, a vama u selu eto govana ispred kuće da vas podsete gde ste i kako živite.

Ne postoji država na ovom svetu bez problema. Ne postoji grad u kom nema raznih komunalnih problema, jasno mi je to. Bolest naše države je to što se o problemima priča, i nakon toga staje sve! Izneli smo problem i kao da smo ga rešili, više niko o tome ne priča. Dokle tako? Ima li iko ko će bilo kakav krupan ili sitan problem, lokalni ili državni, rešiti do kraja i kako treba?

Pitaju se mnogi od kad je sveta i veka ima li života posle smrti, a ja se pitam ima li života posle Beograda na vodi?

Teši me samo jedna stvar. Sigurna sam da će Oni završiti tamo gde im je mesto. Što bi moja baba rekla „Ne može se pita od govana napraviti“.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here