Novi ciklus francuskog filma u Gradskom bioskopu

Ulaz za sve projekcije je besplatan!

0
633

U Gradskom bioskopu 1. 2. 3. i 4. marta od 20.00 časova biće prikazan novi ciklus francuskog filmskog karavana „Omaž Cezarima“ u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. 


Ceremonija dodele Cezara, koja svake godine nagrađuje najbolje francuske filmove, biće održana 2. marta. Film „120 otkucaja u minuti“, prikazan na festivalu Merlinka i u bioskopima u Srbiji, važi za jednog od favorita.

Francuski institut će na raspolaganje gradovima u Srbiji staviti ciklus sastavljen od filmova nagrađivanih na dodelama Cezara, kako biste se spremili za taj značajan filmski događaj.

Četvrtak (1. mart) u 20 časova – film „Sizan“

Režija: Katel Kilevere
Igraju: Sara Forestije, Fransoa Damjen, Adel Enel

Dvadeset pet godina jedne krhke mlade žene (Sizan). Njen otac i mlađa sestra brinu za nju. Njihova porodična ljubav jača je od svega. Nakon majčine smrti, dve devojke je odgajio otac. Kada je napunila sedamnaest godina, Sizan je postala majka i njen otac i sestra čine sve kako bi joj pomogli. Sizan se potom zaljubljuje u delinkventa Žilijena. Ona napušta svoju porodicu kako bi pošla za njim u Marsej i završava u zatvoru. Kada biva oslobođena, ona saznaje da je njen sin poslat u hraniteljsku porodicu…


Petak (2. mart) u 20 časova – film „Serafina“

Režija: Marten Provo
Igraju: Jolanda Moro, Ulrih Tukur, An Benen, Fransoaz Lebren

Godine 1912, poznati nemački kolekcionar Vilhelm Ude iznajmljuje stan u Senlisu kako bi pisao i odmorio se od svog pariskog života. Unajmljuje kućnu pomoćnicu, četrdeset osmogodišnju Serafinu. Nešto kasnije, u komšiluku vidi malu drvenu sliku i biva iznenađen kada saznaje da je autor Serafina. Tada nastaje veoma snažna veza između bogatog kolekcionara i vizionarske kućne pomoćnice.


Subota (3. mart) u 20 časova film „Kapetan Konan“

Režija: Bertran Tavernije
Igraju: Filip Toreton, Samiel le Bian

Na Balkanu 1918, postaje sve jasnije da saveznici pobedjuju. Konanov trud nije uzaludan: ubivši jednog čoveka, uspeva da unese strah u svet hiljada drugih. Nakon što je rat završen, ovi ljudi moraju da izbrišu sećanja o ubistvima. Problem je u tome što duša ratnika ne može da se navikne na uzbuđenja koja nosi borba.


Nedelja (4. mart) u 20 časova film „Kamij Klodel“ 

Režija: Bruno Nuiten
Igraju: Izabel Adjani, Žerar Depardje

Kamij Klodel posvećuje dane i noći svojoj strasti, skulpturi. Imajući podršku oca i brata Pola, ona sanja o ulasku u atelje Ogista Rodena. Pošto je pokazala svoj talenat i odlučnost da sarađuje sa njim, biva angažovana kao učenik i brzo se zaljubljuje u mentora, postaje njegova muza i oživljava svoju izumrlu maštu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here