Subvencije od 350 miliona evra za nova radna mesta

Konkurs za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta i za nabavku opreme

840

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je dva konkursa za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta i za nabavku opreme u privrednim društvima. Za ova dva konkursa opredeljeno je novih 350 miliona dinara.


Konkursi su, po oceni pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjena Bijelića, nastavak politike Pokrajinske vlade da se subvencijama podižu privredna aktivnost i zapošljavanje.

Bjelić je podvukao da će prednost imati projekti koji se realizuju u najnerazvijenijim lokalnim samoupravama u AP Vojvodini, kao i oni koji predviđaju otvaranje većeg broja radnih mesta.

– Konkursnu meru za otvaranje novih radnih mesta smo počeli krajem prošle godine, prvim konkursom kojim je do sada subvencionisano otvaranje 532 nova radna mesta u Vojvodini. Novim konkursima koje smo raspisali, najlikvidnijim preduzećima opredelićemo 250 miliona dinara za otvaranje od deset do 100 novih radnih mesta po jednom investicionom projektu, odnosno po pojedinačnom podnosiocu – poručio je Ognjen Bjelić.

Kako je naveo, preostalih 100 miliona biće usmereno za nabavku proizvodne opreme za početak, povećanje ili unapređenje proizvodnje malih i srednjih privrednih društava. On je pojasnio da će korisnici tim novcem, u iznosima od dva do deset miliona dinara, moći da pokriju i do 50 odsto nabavke opreme.

Konkursnim uslovima za dodelu bespovratnog novca za otvaranje novih radnih mesta, predviđene su subvencije za otvaranje najmanje deset, a najviše 100 radnih mesta u roku do tri godine od dana zaključenja ugovora, koja će biti zadržana u narednih 36 meseci za mala i srednja privredna društva, odnosno 60 meseci za velika privredna društva.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Subvencije za bespovratno finansiranje kupovine opreme privrednih društava povezanih s realizacijom investicija predviđaju kupovinu isključivo nove opreme, čija nabavna vrednost ne može biti niža od četiri miliona dinara.

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu otvoreni su do 2. aprila ove godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here