Anketa: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?

2796

Protekle jeseni, ekipa BaP vesti radila je serijal pod nazivom „Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?“. Razgovarali smo sa našim sugrađanima i svako od njih imao je svoje predloge i ideje kako Bačku Palanku učiniti boljim mestom za život.

Većina naših sagovornika izdvojila je predloge koje imate priliku da vidite u našoj današnjoj anketi. Glasajte za ono što po vašem mišljenju, našoj varošici najviše fali.

Javni wc

„Neophodan je u centru grada i u blizini obale Dunava“, složili su se naši sugrađani, naročito majke sa malom decom.

Završiti bazen

Već dugi niz godina, građanima Bačke Palanke obećavan je bazen, ali sve se završavalo samo na rečima. Još nije izvesno kada će bazen koji je započet kod Sportske hale „Tikvara“ biti i završen. „Do sad smo trebali imati i dva bazena“, govorili su naši sugrađani u anketi.

Uređenija obala Dunava

Naši sagovornici pričali su o tome da ono što najviše oduševljava one koji prvi put dođu u Palanku jeste obala Dunava i jezero Tikvara. To je najveći razlog zbog koga, kako kažu, treba urediti samu obalu, prostor oko Tikvare, ali i samo jezero pročistiti i tako učiniti još primamljivijim za turiste.

Više igrališta

Mladima najviše nedostaju igrališta i više sportskih terena. Roditelji mlađe dece složili su se da postojeća igrališta treba renovirati, ali i napraviti nove na više mesta.

Pozorište i novi bioskop

Osim za prikazivanje filmova, bioskopska sala u Bačkoj Palanci se već dugi niz godina koristi za mnoge manifestacije – pozorišne predstave, koncerte, razne prijeme i predavanja. Razlog tome je što pozorište još uvek nemamo. Bioskopska sala je „zrela za renoviranje“ kažu naši sagovornici.

Biciklističke staze

Ljubitelji prirode i vožnje bicikla rekli su nam da im nedostaju upravo biciklističke staze i to u centru grada i na putu prema Dunavu. Saobraćaj je sve gušći, pa se biciklisti sve više osećaju ugroženo kao učesnici saobraćaja.

Parking garaže

Naši sugrađani koji žive u centru grada požalili su se na manjak parking mesta. Kao rešenje, navode da bi najbolje bilo napraviti parking garaže i tako rešiti problem i stanarima zgrada, ali i ostalima koji dolaze u centar grada.

[socialpoll id=“2489135″]

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (1)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (2)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (3)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (4)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (5)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (6)

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (7)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here