Prijavite se za humanitarnu akciju „Sportom protiv bolesti“

0
2445

Oduvek je vazila ona starogrčka sentenca da je sport najbolji lek za dušu, a savremeni tempo života zaboravlja da je sport i prevencija protiv mnogih bolesti. Bilo koji vid fizičkih aktivnosti podiže opštu sposobnost organizma, doprinosi vitalnosti, energičnosti i vitkosti. I ne samo to: vežbe mogu da budu i odraz humanosti i empatije, to je ona ljudskija strana sporta.

Baš zato je teretana „Tehno gym“ iz Bačke Palanke odlučila da pokrene humanitarnu akciju za prikupljanje novčane pomoći za petu operaciju Nikole Jatića (2003) iz Obrovca, obolelog od cerebralne paralize (oštećenje dečjeg mozga na rođenju) i epilepsije.

Nikola Jatić sa roditeljima

Akcija se sastoji u takmičenju četvoročlanih ekipa u sedam disciplina: trbušnjaci, zgibovi, plank (izdržaj), vučenje, benč, sklekovi i čučnjevi a održaće se 18.3.2018. u teretani ,,Tehno gym“, Kralja Petra I br. 84, Bačka Palanka. Takmičare očekuju vredne nagrade, sve što treba da uradite je da se prijavite popunjavanjem obrasca, u teretani, i uplatite simboličnu kotizaciju (250 din.po članu ekipe).

„S obzirom na to da je cilj pomoći bolesnom detetu ali i promovisati sport, žiri neće biti rigorozan, dodeljivaće nagrade u raznim kategorijama: najmlađa ekipa, najsložnija ekipa, ekipa sa najboljim performansama, najupornija ekipa, itd. Nije cilj selekcija na osnovu fizičkih mogućnosti (što bi se graničilo sa demoralisanjem), cilj je pokazati da za bavljenje sportom nema starosnih i motivacionih granica“ – navela je Olja Nađ, organizator ove akcije.

Ovo je jedino takmičenje na kome je cilj učestvovati, a samim tim smo svi pobednici nad ovim statičnim vremenom.

„Dođite da vežbamo zajedno, zabavimo se a pri tom pokažemo najlepšu stranu čoveka: ljudskost!“ – ističe Olja Nađ.

Inače, za Nikolu Jatića će se prikupljati sredstva i prodajom ulaznica za pozorišnu predstavu ,,Balkanski špijun“, krajem aprila, u organizaciji Dramske sekcije Gimnazije ,,20.oktobar“ iz Bačke Palanke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here