Opština Bačka Palanka na 40. Međunarodnom sajmu turizma

Pogledajte kako je predstavljena opština Bačka Palanka

1082

BEOGRAD: Od 22. – 25.02.2018. godine na beogradskom sajmu održao se najveći turistički događaj u Srbiji i centralna turistička manifestacija u regionu – 40. Međunarodni sajam turizma pod sloganom „Odmor te čeka“.

40. Međunarodni sajam turizma

Otvaranje 40. Međunarodnog sajma turizma

Ova privredna manifestacija okuplja turističke agencije, saveze, organizacije, hotele, turističke centre, vazduhoplovne kompanije, međunarodne tur operatere. Kao moderan evropski komercijalni sajam, Sajam turizma je zaštitni znak Beogradskog sajma, mesto koje svake godine poseti više od 75 hiljada posetilaca zainteresovanih za putovanja.

U sklopu ovog sajma su se održali i 9. Sajam vina Beowine, zatim 14. međunarodni Sajam hotelsko ugostiteljske opreme Horeca kao i 14. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“. U šest izložbenih hala na 30.000 m2 predstavilo se 1200 izlagača iz 55 zemlje, a sajam je posetilo oko 80.000 posetilaca. Ovogodišnja zemlja partner sajma je bila Grčka, večita inspiracija za putnike i omiljena letnja destinacija za turiste.

Srbija je kao zemlja domaćin Sajma turizma predstavila svoje turističke adute i prirodne lepote uz raznovrsne sadržaje za odmor, zabavu, rekreaciju, sport, avanturu, zdravstveni oporavak. Istovremeno su promovisani brojni festivali, manifestacije i važni događaji kroz različite promocije i degustacije.

Sajam je, na svečanoj ceremoniji, otvorila predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić koja je rekla da je turizam najunosnija i najuspešnija privredna grana i da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u tu oblast kako bi privukla što više turista u zemlju. Pored predsednice Vlade, svečanom otvaranju je prisustvovao i ministar turizma i privrede Republike Srbije, Rasim Ljajić.

Turistička organizacija opštine Bačka Palanka se kao i ranijih godina predstavila na zajedničkom štandu TO Vojvodine.

Na izložbenom prostoru od 400 m2, u hali 4, tokom četiri dana trajanja ove najveće turističke sajamske manifestacije u jugoistočnoj Evropi, predstavile su se turističke organizacije tridesetak vojvođanskih gradova, zatim turistička agencija „Market turs“, organizacija „Srbija za mlade“ i brojni drugi turistički subjekti.

Turistička organizacija Vojvodine

Pored mnogobrojnih prezentacija i promocija na štandu Vojvodine vezane za salaše, čarde, vinske podrume, gastronomiju, manifestacije, ciklo i kamping turizam, centralno mesto je zauzela promocija najnovijeg izdanja magazina „Hello Travel“ posvećena upravo Vojvodini gde su prisustvovale brojne ugledne zvanice iz sveta turizma i privrede, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković.

Takođe, treba napomenuti da je tema ovogodišnjeg nastupa Vojvodine „Leto u Vojvodini“ te su štandovi turističkih organizacija obilovali letnjim turističkim ponudama. Posetioci sajma su mogli da preuzmu i najnoviju mobilnu aplikaciju Turističke organizacije Vojvodine.

Kako je predstavljena opština Bačka Palanka?

Na štandu naše opštine, posetioci su mogli da se upoznaju i informišu o turističkoj ponudi grada i opštine, obnovljeni su i ažurirane brošure o biciklizmu, mapa grada, urađeno je novo izdanje flajera o vikend selu Neštinu sa vikend programima za bicikliste, ljubitelje ribolova, gastro vikende, piknike pored reke…

Takođe je prezentovan i novi flajer „Putovanje u prirodu“ gde je predstavljena ponuda rezervata prirode „Bagremara“ i nova biciklistička, lokalna staza koja je deo evropske „Euro Velo 6“ a zove se „Krug bagremova“. Svoju promociju su imali i Muzej piva iz Čelareva, Ergela Karađorđevo, vinarija „Tri međe i oblak“ iz Neština, najavljena je manifestacija „Dan Sremuša“ koja će se održati 31.03.2018. godine u Neštinu i Viziću.

Učenici iz srednje ekonomske škole, smer turistički tehničar su se sjajno snašli u ulozi domaćina te su kao pravi turistički radnici, strpljivo i sa osmehom na licu tokom četiri dana trajanja sajma, zainteresovanim posetiocima pružali potrebne informacije vezane za turističku ponudu naše opštine. Koristimo ovu priliku da ih pohvalimo i još jednom zahvalimo za realizaciju nastupa na beogradskom sajmu.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here