Počele pripreme za otvaranje fabrike trikotaže u Baču

1694

BAČ: Počelo je testiranje radnika zainteresovanih za rad u segedinskoj fabrici trikotaže „Szegedi SZEFO” koja bi u Baču trebala da počne da radi u dve smene sa ukupno stotinu zaposlenih. U Mađarskoj je to državno preduzeće sa 1.100 radnika od kojih je 650 invalidnih lica, i dugogodišnji je poslovni partner sa poznatim svetskim brendom „Pol&Šark”.

Po rečima predstavnika firme „Slaviris” doo Slavka Mijatova do sada se javilo pedesetak radnika što je i očekivano interesovanje za rok od sedam dana od početka testiranja.

„Kandidati će proći testiranje na šivaćim mašinama i u zavisnosti od toga kako se snalaze u šnajderaju biti izabrani za obuku u Segedinu, koja traje od dva do tri meseca“, naveo je Mijatov i podvukao da će za vreme obuke kanditati biti plaćeni u iznosu od ukupno neto 490 evra.

Za vreme obuke kanditati će biti plaćeni oko 490 evra
Mijatov kaže da će „Szegedi SZEFO” u martu podneti zahtev za registraciju ogranka preduzeća u Baču, te da će onda započeti i adaptacija hale „Herkules” koju je Opština Bač ustupila mađarskim tekstilcima na korišćenjee radi privrednog razvoja opštine i smanjenja nezaposlenosti.

Krajnji rok 15. april

Testiranje potencijalnih radnika je na Trgu dr Zorana Đinđića 8 (Zanatski centar pored Pošte). Kandidati termin za testiranje moraju zakazati kod Slavka Mijatova telefonom na broj 063 822 35 10. Svakodnevno će se testirati po šest radnika na mašinama, a zainteresovani se mogu javljati najkasnije do 15. aprila.

„Hali je potrebna adaptacija od poda do tavanice, pa tek kada se taj posao završi može se očekivati da segedinska fabrika trikotaže započne rad u Baču, u kojem je svojevremeno privređivala poznata fabrika konfekcije „Slavija”. Pre nego što počne rad potrebno je da se odabere najmanje 35 radnika koji će proći obuku u Segedinu.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here