Nastradala majka troje dece, suprug i sinovi se oporavljaju

Saobraćajna nesreća se dogodila u sredu (28.02.) nešto posle 16 časova na izlazu iz Rumenke prema Bačkom Petrovcu

2581

KULPIN: Majka troje dece Marijenka Valenćik (38) iz Kulpina poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći u sredu po podne na putu Rumenka-Bački Petrovac.


Njena dva sina, četrnaestogodišnji F. V. i osmogodišnji P. V., koji su bili u kolima, i dalje su u Dečjoj bolnici u Novom Sadu i njihovo stanje je stabilno.

Otac dece i Marijenkin suprug Darko Valenćik (38), koji je takođe teško povređen, smešten je u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Marijenka Valenćik

Stariji dečak je, po rečima portparolke u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine dr Andree Đuretić, van životne opasnosti i nalazi se u Jedinici poluintenzivne nege, dok je mlađi s lakšim povredama na odeljenju.

Kako nezvanično saznajemo, bračni par Valenćik je s dvojicom sinova, od Darkove strine tog dana iz Kulpina krenuo u Novi Sad, kod Darkovog oca, kome je bio rođendan.

– Njihov treći, najmlađi sin, koji ima pet godina i ide u vrtić, bio je u Novom Sadu kod babe i dede – kaže rođaka potrešena nesrećom.

Saobraćajna nesreća se, podsećamo, dogodila u sredu nešto posle 16 časova na izlazu iz Rumenke prema Bačkom Petrovcu, kada su se sudarili automobil i kamion. Putničko vozilo je od siline udara sletelo s kolovoza, a zatim se prevrnulo na krov, dok se šleper preprečio na putu.

Četrnaestogodišnjak je zadobio prelom butne kosti i podlaktice, a osmogodišnjak kontuzionu povredu glave i potkolenice. Deca su nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezena na Dečju hirurgiju Instituta za zdravstveni zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, dok je muškarac s prelomom podlaktice i kontuzijom grudnog koša prevezen u Urgentni centar, rekli su nam u sredu u Hitnoj pomoći.

Pretpostavlja se da je do nezgode došlo zbog snega i otežanog saobraćaja usled vremenskih neprilika.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here