Pokrajina plaća izgradnju puta Bač – Plavna

Radovi bi mogli da počnu odmah s prolećnom građevinskom sezonom i da budu završeni do 1. septembra.

0
577

BAČ: Izgradnja lokalnog puta Bač – Plavna u dužini od pet kilometara, projekat Opštine Bač, dobio je na konkursu pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja 142 miliona dinara. Bio je to jedan od tri projekta koje je pripremila ova lokalna samouprava.

– Dobili smo podršku za najznačajniji i ujedno najskuplji projekat izgradnje lokalnog puta od Bača do Plavne – kaže saradnik za projektno planiranje u Kancelariji za ekonomsko lokalni razvoj Bača Nikola Banjac.

– Konkurisali smo još za rekonstrukciju kotlarnice u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar “ u Plavni za iznos od četiri miliona dinara i projekat crpne stanice, odnosno, izgradnju fekalne kanalizacije u Selenči, vredan šest miliona dinara.

U Baču su zadovoljni zbog predstojeće izgradnje puta do Plavne, jer je ta saobraćajnica u najlošijem stanju, u odnosu na ostale puteve na području opštine.

Nikola Banjac kaže da bi radovi na izgradnji lokalnog puta Bač – Plavna mogli da počnu odmah s prolećnom građevinskom sezonom i budu završeni do 1. septembra.

– Sledi nam izbor izvođača radova putem javne nabavke a onda i izbor najpovoljnijeg izvođača koji će se uklopiti u cenu investicije – navodi Banjac.

Po njegovim rečima novi put će najviše obradovati žitelje Plavne, jer će nova kolovozna traka brže povezati dva mesta i biti bezbedniji pravac u svakodnevnom premošćavanju razdaljine do opštinskog centra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here